Slovenske rokometašice so prekosile tudi Hrvatice

Na današnji tekmi drugega dela evropskega prvenstva v Stožicah sta bili najučinkovitejši Ana Gros in Nataša Ljepoja.
Fotografija: Ana Gros (levo), Nataša Ljepoja (17) in soigralke so razveselile navijače v Stožicah. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Ana Gros (levo), Nataša Ljepoja (17) in soigralke so razveselile navijače v Stožicah. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi drugega dela evropskega prvenstva v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji v Ljubljani ugnale Hrvaško s 26:18 (13:12). Z zmago v svojem prvem nastopu v drugem delu zaključnega turnirja stare celine po dolgih 18 letih so naredile pomemben korak k visoki uvrstitvi.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najučinkovitejša Ana Gros s sedmimi goli. Nataša Ljepoja je prispevala pet zadetkov, Tamara Mavsar pa štiri. Za igralko tekme je bila izbrana njihova razpoložena soborka v vratih Amra Pandžić.

Ključ do zmage nad sosedami je bila sijajna obramba. V drugem polčasu so izbranke slovenskega selektorja Dragana Adžića prejele le šest golov. »Kraljice šoka«, kot so Hrvati poimenovali nosilke bronastega odličja z evropskega prvenstva na Danskem 2020, niso našle načina, da bi premagale granitno slovensko postavitev 6-0,

Pred slovenskimi rokometašicami sta v nadaljevanju skupinskega dela tekmovanja v Ljubljani še dve zahtevni tekmi. V ponedeljek, 14. novembra, se bodo ob 18. uri pomerile z izjemno močnimi Norvežankami, dva dni kasneje pa jih ob 15.30 čaka še obračun z Madžarkami.

Slovenija je pred današnjo zmago nad Hrvaško v skupinskem delu v Celju premagala še Dansko z 28:26 in Srbijo s 27:24 ter izgubila proti Švedski z 22:33.
 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: