Spektakel v Celju, prihaja Kiel

Celjski rokometaši se bodo v 2. kolu elitnega klubskega tekmovanja v sredo pomerili z izvrstno nemško zasedbo.
Fotografija: Žiga Mlakar se bo spet bodel z rokometaši Kiela. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Žiga Mlakar se bo spet bodel z rokometaši Kiela. FOTO: Leon Vidic

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se sredi minulega tedna na uvodni tekmi skupinskega dela lige prvakov v Aalborgu prikazali v lepi luči. Po hudem boju so morali priznati premoč kakovostni danski zasedbi, že v sredo pa je pred njimi prva domača tekma. V dvorano Zlatorog prihaja imenitni Kiel, slovensko-nemški dvoboj se bo pričel ob 18.45. Kar 22-kratni prvaki nemške bundeslige in štirikratni lige prvakov v letih 2007, 2010, 2012 in 2020 v mesto ob Savinji prihajajo z bolj ali manj vsemi svojimi zvezdniškimi igralci, kot sta Danca Niklas in Magnus Landin, Hrvat Domagoj Duvnjak, Norvežan Harald Reinkind (njegov še bolj sloviti rojak Sander Sagosen je sicer poškodovan), Nemec Patrick Wiencek, a tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec, ki je pred odhodom v Kiel igral prav za Celje.

»Zavedamo se zahtevnosti obračuna. V Zlatorog prihaja izjemna ekipa Kiela, ki v letošnji ligi prvakov nastopa z najvišjimi tekmovalnimi ambicijami. Nemci v odlični formi, v tej sezoni kažejo zelo učinkovite igre, zadnja dva obračuna so denimo dobili z dvomestno razliko. So tudi zelo uigrana zasedba, dolgo so že skupaj, kar je zanje velik plus v primerjavi z drugimi tekmeci,« je pred sredinimi dvobojem uvodoma dejal celjski strateg Alem Toskić. »Pred nami je velik izziv, ki pa se ga nikakor ne bojimo. Na Danskem smo pokazali, da se lahko kosamo s kakovostnimi tekmeci, tudi tokrat bomo dali svoj maksimum, da bi se predstavili v čim boljši luči,« pred enajstim medsebojnim dvobojem z nemško zasedbo v ligi prvakov poudarja Toskić.

»V Aalborgu smo dokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi in pristop z določenih segmentov tekme želimo ponoviti tudi v sredo. Posebne motivacije ne potrebujemo, navsezadnje se bomo pomerili z eno najboljših ekip v Evropi. Časa za pripravo sicer ni veliko, a verjamem, da nas bo strokovni štab dobro pripravil na tekmeca,« pravi desni zunanji igralec Žiga Mlakar. Celjska zasedba je na dosedanjih dvobojih dvakrat premagala imenitnega nemškega tekmeca, ena tekma se je končala z neodločenim izidom, na preostalih sedmih dvobojih pa je zmagal Kiel, ki je prvem krogu ugnal norveški Elverum s 36:26. Celjska zasedba je v uvodnem krogu v Aalborgu klonila z 32:36.

Komentarji: