Težave Celja le šala v primerjavi s Krimovimi

Razočarana prvaka merita na častni zmagi ob slovesu od Evrope. V torek skupni dobrodelni projekt na Kodeljevem.
Fotografija: Jaka Malus se bo želel Janu Grebencu oddolžiti za septembrski poraz v Celju. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Jaka Malus se bo želel Janu Grebencu oddolžiti za septembrski poraz v Celju. FOTO: Leon Vidic

Izteka se še ena evropska zgodba, v kateri sta naša paradna rokometna kluba opozorila nase, vendar ostala brez presežka, nastopa v izločilnih bojih.

Celje Pivovarna Laško bo jutri na Danskem (16.50) sklenilo sezono v ligi prvakov, Krim Mercator bo danes ob 15. uri gostil zadnjo tekmo lige prvakinj proti CSM Bukarešti. Na Kodeljevem pa bosta v torek državna prvaka uprizorila še dobrodelni spektakel v podporo boju proti raku dojk združenja Europa Donna ...



Celjani so v nedeljo ostali brez možnosti za osmino finala, potem ko so v polnem Zlatorogu prikazali dober odpor zvezdniškemu PSG, v sredo pa doživeli šok v ligi NLB, ko jih je v Ljutomeru ugnal Jeruzalem Ormož. Nov spodrsljaj v kratkem času (v začetku meseca je točki iz Zlatoroga odnesel Trimo) ni minil brez posledic, vodstvo kluba je ekipo denarno kaznovalo.
 

Ocvirk pred težko nalogo


Zanimivo bo videti, kakšen učinek bo imel ukrep. Tekma proti Skjernu, ki prav tako nima več možnosti za napredovanje, rezultatsko ne bo pomembna, lepo pa bi se bilo od Evrope posloviti z zmago, tudi v luči boljšega izhodišča, ko bodo v novi sezoni šefi EHF na Dunaju razporejali moštva v zgornji in spodnji dom LP.

Celje ima po 13 tekmah sedem točk, eno več od Skjerna.Danci so mu zadali enega bolečih porazov, ko so na prvi tekmi sezone zmagali s 27:26. Takrat je bil na domači klopi še Branko Tamše, nasledil ga je Tomaž Ocvirk, ki je po uspešni jeseni zašel v težave. Ekipo, ki jo je zajelo malodušje, mora nekako vrniti v zmagovalne tirnice. V Skjernu, kjer so glavni igralci Bjarte Myrhol, Anders Eggert in Thomas Mogensen, njegove barve pa brani tudi naš Jan Grebenc, se bo moral znajti brez najboljšega strelca Branka Vujovića.

Skjern je neprijazen gostitelj, lani je njegovo moč občutilo Gorenje, ki je izgubilo za 15 golov. Danci pa so zatem v osmini finala celo izločili Veszprem. »Na tej tekmi bo šlo za čast, po spodrsljaju v domačem prvenstvu se želimo dvigniti. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe, Skjernu se želimo oddolžiti za poraz na uvodu tekmovanja,« je pred odhodom na sever Evrope povedal reprezentant Tilen Kodrin, za Vujovićem drugi najboljši strelec.
 

Na Krimu živijo le še od obljub


Tako v Celju kot na Krimu še zdaleč ni znano, kakšni ekipi bosta sestavila za naslednjo sezono. Krim sicer nima resne domače konkurence in se mu ni bati, da bi slovo od Evrope prineslo šok v domači ligi, ima pa še precej globlje težave kot Celje, v katerem so igralci redno plačani. Skoraj vsem igralkam se izteka pogodba, dolgo že živijo zgolj od obljub. Če le-te ne bodo v kratkem izpolnjene, se utegne zgoditi pravi eksodus.

Nina Zulić bo s krimovkami lovila prvo zmago v drugem delu lige prvakinj. FOTO: Jože Suhadolnik
Nina Zulić bo s krimovkami lovila prvo zmago v drugem delu lige prvakinj. FOTO: Jože Suhadolnik


Za zdaj se finančne stiske, ki so menda še večje kot pred leti, ko so rokometašice uprizorile celo bojkot, niso izrazito odražale na igrišču, četudi so krimovke izgubile vse štiri tekme drugega dela. »Na zadnji domači predstavi želimo navijačem podariti zmago,« si prekinitev niza porazov obeta kapetanka Miša Marinček.

Podobno je razmišljal trener Uroš Bregar, ki se sicer zaveda moči romunskih prvakinj, pri katerih si kruh služi kar šest bivših krimovk: Barbara Lazović, Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Jelena Grubišić, Oana Manea in Elizabeth Omoregie. »Vsi smo zdravi in nared, gremo po zmago,« je odločen Bregar, ob Sari Ristovski, športnici leta v Makedoniji, edini, ki ima pogodbo tudi za naslednjo sezono ...

Preberite še:

Komentarji: