Na igrišču drugačna pravila kot v pragozdu

Veszprem se je znesel nad Celjem, ki pred ključnimi tekmami ni pokazalo veliko dobrega. V ligi dveh hitrosti bivši prvaki kot splavarji na Savinji.
Fotografija: Madžarska obramba je bila premočna za Jana Grebenca in soigralce, ki so v Veszpremu hitro izobesili belo zastavo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Madžarska obramba je bila premočna za Jana Grebenca in soigralce, ki so v Veszpremu hitro izobesili belo zastavo. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Nova EHF liga prvakov je liga dveh hitrosti. To se je znova pokazalo danes, ko so bili rokometaši Celja Pivovarne Laško povsem nebogljeni pri bogatemu Veszpremu. Prav mučno je bilo gledati neizenačen boj dveh udeležencev elitne šestnajsterice ...

Vseeno pivovarji ostajajo v igri za napredovanje, pred njimi sta ključni tekmi z Zagrebom in Zaporožjem, ki sta podobna palčka med velikani. A 39 prejetih golov brez pravega odpora ni dober obet.



V Barceloni minus 14, proti Kielu doma minus 11 in v Veszpremu minus 15. Evropski prvaki iz leta 2004 se lahko hvalijo, da imajo najboljšo rokometno akademijo v Evropi, ampak od tega rezultatsko nimajo kaj dosti koristi razen preživetja od prezgodnje prodaje mladih talentov. Navijači kajpak želijo zmage, od teh pa so Celjani močno oddaljeni. Kar 147 golov, daleč največ med vsemi, je v štirih tekmah prejela obramba Celja, v povprečju 36,5.

Tudi na Madžarskem, kamor so slovenski prvaki pripotovali na dan tekme in se takoj odpravili domov, so bili nekonkurenčni. ​​Bili so negativni na testu in na igrišču. Veszprem je kot najstarejša, najtežja in najvišja ekipa v LP pokazal moč, Celjani so se v podzavesti vdali v usodo že po nekaj napadih, ko jim je vratar Rodrigo Corrales postavil zid pred vrata, njegovi soigralci pa so kaznovali vsako napako celjske ekipe, ki je v ligi dveh hitrosti ob gliserjih na Blatnem jezeru delovala kot nekoč splavarji na Savinji.



Razlika je že v prvem polčasu dosegla številko osem golov, ves čas je bila igra mačke z mišjo, v kateri Celjani niso imeli zvitosti junaka iz ameriške risanke. Tekma je spominjala na pripravljalno, mnogi gledalci so se začeli dolgočasiti, Veszprem je na najlažji način prišel do 11. zaporedne zmage proti Celju, ki je včasih že znalo povzročati težave.

Tomaž Ocvirk od igralcev zahteva več žara. FOTO: Mavric Pivk
Tomaž Ocvirk od igralcev zahteva več žara. FOTO: Mavric Pivk


Kar najbolj skrbi, Celje deluje precej slabše kot v prejšnji sezoni, ko je bilo sicer podobno nebogljeno favoritom, a premagalo neposredna tekmeca Zagreb in Elverum ter se po šestih letih uvrstilo v osmino finala, ki kasneje ni bila odigrana zaradi covida-19.

Tokrat se zdi, da trener Tomaž Ocvirk v prazno nagovarja svoje fante, naj pokažejo več volje in samozavesti. Od silne telesne pripravljenosti, ki naj bi krasila Celjane, – ti so si moštveni duh krepili tudi med preživljanjem v notranjskem pragozdu –, malo koristi.

Gašper Marguč je dosegel štiri gole za Veszprem. FOTO: Matej Družnik/Delo
Gašper Marguč je dosegel štiri gole za Veszprem. FOTO: Matej Družnik/Delo


S takšno karmo se bodo podali k podobno razglašenemu Zagrebu, ki je doslej vendarle pokazal več zob (ne sicer danes v Barceloni, kjer jo je odnesel še slabše od Celja), ob še eni trenerski zamenjavi bo še bolj motiviran, da se Celjanom oddolži za lanski zgodovinski poraz v zagrebški Areni. Ko sta za Celje igrala Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, pomembna člana Veszprema, je bilo bolj zanimivo.

Je bila pa zanimiva Ocvirkova izjava po tekmi: »Izgubili smo za 15 golov, ampak zadovoljen sem z igro v obrambi. Napad je bil slab, naredili smo 19 napak, to je naša težava. Rabimo več samozavesti.«

Preberite še:

Komentarji: