Veselin Vujović predsedniku Aleksandru Vučiću: »Alo, 'prijatelj.«

Nekdanjega selektorja slovenske rokometne reprezentance razburila napoved o uvedbi policijske ure v Srbiji.
Fotografija: Veselin Vujović je znan kot mož, ki ne izbira beseda, ko ga kaj vrže iz tira. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Veselin Vujović je znan kot mož, ki ne izbira beseda, ko ga kaj vrže iz tira. FOTO: Reuters

Veselin Vujović, nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance, je kritiziral srbskega predsednika Aleksandra Vučića, češ da ni lastnik njegovega življenja.

Rokometnega trenerja je zmotila napoved o vnovični uvedbi policijske ure v Srbiji, kar je privedlo do množičnih protestov in nasilja, poroča hrvaški portal Index.hr.

»Na dan, ko je predsednik Vučić znova namignil možnost o uvedbi karantene in policijske ure, mi je počil film in sem rekel: 'Alo, bre, nisi ti lastnik mojega življenja', je Vujović povedal za Direktno.rs, ki ga ta opisuje kot »najboljšega rokometaša v « zgodovini.

»Če Vučić uvede diktaturo, ga bodo državljani kaznovali. Od mene si zahteval, naj ohranim socialno distanco, in sem jo ohranjal, od četrtka do ponedeljka nisem izstopil iz hiše, to sem upošteval. Zaradi policijske ure nisem smel na svoj vikend po zdravila, obenem pa so se po mestu smeli gibati ljudje sumljivega značaja. Nato so nenadoma odpravili policijsko uro in vse preventivne ukrepe. Ko je bilo volitev konec, so ljudi začeli kriviti za eskalacijo epidemije koronavirusa. No, jaz bom prvi, ki ne bo sprejel nove policijske ure in karantene,« je bil nekdanji slovenski selektor brez dlake na jeziku.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić napoveduje policijsko uro. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Srbski predsednik Aleksandar Vučić napoveduje policijsko uro. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters


Vujović meni, da si Srbi zaslužijo boljšega predsednika od Aleksandra Vučića.

»Pogosto sem odsoten iz države in verjamem, da bi ljudje, ki tukaj jedo kruh, morali sami odločati o svoji usodi. Morali bi jim dovoliti svobodne in poštene volitve. Želim si, da imajo vsi otroci, seveda tudi moji, svojo prihodnost v Srbiji. Za to se zavzemam,« je svojo politično vizijo predstavil nekdanji slovenski rokometni selektor, ki je trenutno v Šabcu.

Vujović je konec maja zaradi osebnih razlogov zapustil vrste hrvaških prvakov in je trenutno uradno brez kluba. Zavoljo slabega vzdušja v reprezentanci in bledih predstav pa je 27. novembra lani slovenska rokometna zveza prekinila pogodbo z Vujovićem, ki je bil na klopi elitne slovenske moške selekcije od maja leta 2015.

Komentarji: