Vse, kar imajo veliki, le dvorane (še) ne

Ambiciozni Trimo je na 37. rojstni dan predstavil Uroša Zormana kot glavnega trenerja. Vrača se Potočnik. Vajdl v Slovenj Gradec.
Fotografija: V Trebnjem so zastavili ambiciozen načrt. FOTO: Domen Laznik/Lapego
Odpri galerijo
V Trebnjem so zastavili ambiciozen načrt. FOTO: Domen Laznik/Lapego

Ni bila okrogla, a toliko bolj spektakularna. Sedemintrideseta obletnica delovanja RK Trimo Trebnje je nakazala, da se v enem od rokometu najbolj zapriseženih krajev pri nas spet dela velika zgodba. Po desetih letih bo klub spet zastopal Slovenijo v Evropi, vodil jo bo nihče drug kot rekorder po številu nastopov za našo reprezentanco Uroš Zorman.

Po nekaj letih stagnacije v spodnji polovici lestvice lige NLB je Trimo spet tam, kjer je že bil in želi biti, kot član velike četverice. Letos prekinjeno sezono je končal na 3. mestu in si priboril vstopnico za novo evropsko ligo.

V Trebnjem so zastavili ambiciozen načrt. FOTO: Domen Laznik/Lapego
V Trebnjem so zastavili ambiciozen načrt. FOTO: Domen Laznik/Lapego


Ker telovadnica OŠ Trebnje ne ustreza zahtevam EHF, si obeta, da bo lahko tekme gostil vsaj v novomeški dvorani Leona Štuklja. V prihodnjih dveh ali treh letih pa si obetajo, da bodo v Trebnjem dobili sodobno večnamensko dvorano. Tako trebanjski župan Alojzij Kastelic kot predsednik kluba Toni Janc in generalni sekretar RZS Goran Cvijič so se zavzeli za sodelovanje pri projektu, ki ima široko podporo.
 

Višček naredil razliko


To je pravzaprav edino, kar manjka klubu, da bi naredil še večji kakovostni preskok. Vse drugo ima: kakovostno prvo moštvo, vrhunsko rokometno šolo (220 otrok), močan strokovni štab v vseh selekcijah, dobro organizirano pisarno (aktivno tudi na družbenih omrežjih), zvesto podporo lokalnega okolja in kvintet močnih sponzorjev z nekdanjim rokometašem in zdaj uspešnim gradbenikom Juretom Viščkom (Alva) na čelu, ki se je aktivno vključil v delovanje kluba pred dvema letoma.

Prav na njegovi idilični domačiji v Podborštu z izjemnim razgledom na slikovito dolenjsko pokrajino je klub predstavil novega trenerja Zormana in ekipo, ki sta jo med drugimi okrepila povratnik Gregor Potočnik in turški levoroki reprezentant Özgür Sarak.

Uroš Zorman je prvič poprijel za samostojno trenersko delo. FOTO: Domen Laznik/Lapego
Uroš Zorman je prvič poprijel za samostojno trenersko delo. FOTO: Domen Laznik/Lapego


Trimo je nazadnje v Evropi igral pred desetimi leti, tokrat se bo preizkusil v močni evropski ligi, v kateri bodo imeli klubi pokrite vse stroške. V prvenstvu naj bi možje v belem bíli boj za drugo mesto z Gorenjem, Ribnico in še kom, saj bo liga s 14 ekipami zelo izenačena.


 

Vajdl k Soviču


Toda Zorman, ki je sestavil novi strokovni štab, ni želel prehitevati dogodkov. »Ni jamstva za uspeh. V moštvo bomo poskusili vnesti zmagovalno mentaliteto. Borili se bomo. To je zame nov korak v karieri, ritem bo naporen,« se zahtevnosti izziva zaveda Zorman, ki se je že pripeljal s službenim avtom. Nasledil je uspešnega Ivana Vajdla, ta pa bo znova deloval v prvoligašu iz Slovenj Gradca, kje bo sodeloval s prijateljem iz Šoštanja Sebastjanom Sovičem.

V Trebnje se je vrnil Gregor Potočnik. FOTO: pez
V Trebnje se je vrnil Gregor Potočnik. FOTO: pez

 

Majhen kraj z velikim srcem


Trebnje je res majhen kraj z velikim rokometnim srcem in tradicijo. Kar osem igralcev iz ene najhitreje rastočih občin je doslej obleklo slovenski dres, najprej Roman Šavrič, eden od glavnih operativcev kluba in trener mladincev.

Na predstavitvi so bili tudi brata Sebastian in Staš Skube ter Miha Zarabec. Drugi reprezentanti so še Boštjan Hribar, Klemen Ferlin, Jure Sušin in Kristjan Horžen.

Predsednik Toni Janc si najbolj želi novo dvorano. FOTO: pez
Predsednik Toni Janc si najbolj želi novo dvorano. FOTO: pez


»Torej imamo pokrita vsa igralna mesta,« se pošali Šavrič, ki je bil v času suhih krav trener prve ekipe in jo je držal na solidni ravni. Kapetan Uroš Udovič na prireditvi, ki se je ne bi sramoval noben ugleden evroligaš, ni skrival navdušenja nad nastajajočo novo zgodbo: »V zadnjih dveh letih je opazen veter sprememb, vodstvo vleče dobre poteze. Verjamem v lepo prihodnost. Ko bi le dobili še dvorano ...«

Preberite še:

Komentarji: