Zorman verjame, da je vsako moštvo premagljivo

Trimo Trebnje v uvodnem krogu rokometne evropske lige proti portugalskemu klubu Belenenses.
Fotografija: Uroš Zorman se zaveda, da ga – tako kot igralce – čaka težko delo. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Uroš Zorman se zaveda, da ga – tako kot igralce – čaka težko delo. FOTO: Jure Eržen

Ljubljana – Rokometaši Trima iz Trebnjega se bodo v uvodnem krogu evropske lige pomerili z igralci portugalskega kluba Belenenses. Tako je odločil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju. Dolenjci bodo prvo tekmo 29. ali 30. avgusta odigrali v Lizboni, povratni dvoboj pa bo 5. ali 6. septembra v Trebnjem.

Trebanjska zasedba, v kateri ne skrivajo velikih ambicij, se po desetih letih vrača na mednarodno prizorišče. Zadnjo tovrstno tekmo so rokometaši Trima odigrali 20. februarja leta 2010, ko so morali v tretjem krogu pokala EHF priznati premoč španskemu Aragonu.

»Dobili smo težko gostovanje na drugem koncu Evrope. Treba je gledati naprej in se osredotočiti na uvodno evropsko tekmo, ki bo za nas zelo pomembna. Menim, da je vsak tekmec v tem pokalu premagljiv. V dvoboju bomo krenili na zmago. Zdaj bo treba narediti še načrt za pot do Portugalske v času koronavirusa,« je po dunajskem plesu kroglic dejal trener Uroš Zorman.

V skupinski del evropske lige, drugega najmočnejšega klubskega rokometnega tekmovanja na stari celini, so se že uvrstili Ademar Leon (Španija), Nimes (Francija), Magdeburg (Nemčija), Tatabanya (Madžarska), Eurofarm Pelister (Makedonija), Wisla Plock (Poljska), Dinamo Bukarešta (Romunija), Čehovski medvedi (Rusija), Kadetten Schaffhausen (Švica), Tatran Prešov (Slovaška), Alingsas (Švedska) in Bešiktaš (Turčija).

V drugem krogu bodo štartali Fenix Toulouse in Montpellier (oba Francija), Füchse Berlin in Rhein-Neckar Löwen (oba Nemčija), Nexe Našice (Hrvaška), GOG Gudme (Danska), Benidorm (Španija), Balatonfüred (Madžarska) in Sporting Lizbona (Portugalska).

V skupinskem delu tega tekmovanja, ki se bo začelo 20. oktobra, bo nastopilo 24 moštev.

Preberite še:

Komentarji: