Aljaž Bedene hitro preskočil prvo oviro, odlična Kaja Juvan

Vodilni slovenski teniški igralec uspešno začel turnir v Wimbledonu, navdušila pa je mlada Ljubljančanka z zmago proti Švicarki Belindi Benčič.
Fotografija: Kaja Juvan je navdušila z zbrano predstavo in za uvod v Wimbledon ugnala favorizirano Belindo Benčič, 11. igralko sveta. FOTO: Paul Childs/Reuters
Odpri galerijo
Kaja Juvan je navdušila z zbrano predstavo in za uvod v Wimbledon ugnala favorizirano Belindo Benčič, 11. igralko sveta. FOTO: Paul Childs/Reuters

V prvem krogu je Aljaž Bedene s 6:4, 6:4, 6:0 po uri in 43 minutah premagal 22-letnega Francoza Corentina Mouteta. Bedene, 64. igralec sveta, je v uvodnem nizu hitro po 16 minutah prišel do vodstva s 4:1 v igrah, potem pa se je Moutet prebudil in osvojil naslednji dve. V deveti igri je imel Bedene na servis 83. igralca sveta tri priložnosti za osvojitev niza, a jih ni izkoristil. Je pa zato v naslednji igri po 55 minutah dvoboja osvojitev prvega niza s 6:4 potrdil na svoj začetni udarec.

V drugem nizu je do edinega odvzema servisa prišlo v deveti igri, ko je to uspelo 31-letnemu Slovencu, ki je tudi drugi niz osvojil s 6:4. Francoz je bil od konca drugega niza naprej vidno nejevoljen, ob tla je tudi vrgel lopar, a Bedeneta to ni zmedlo. Tretji niz je po 23 minutah osvojil s 6:0 in tako prišel do prve letošnje zmage na travnati podlagi.

Bedeneta, ki se je četrtič v karieri prebil v drugi krog najprestižnejšega teniškega turnirja, v nadaljevanju čaka v naslednjem kolu Japonec Jošihito Nišioka.

Aljaž Bedene je za zmago potreboval nekaj več kot uro in 40 minut. FOTO: Željko Hajdinjak/CROPIX
Aljaž Bedene je za zmago potreboval nekaj več kot uro in 40 minut. FOTO: Željko Hajdinjak/CROPIX


Po lepem Aljaževem uvodu v turnir pa je zablestela Kaja Juvan. Naša obetavna 20-letnica se je namreč odrezala z zelo zbrano in natančno igro proti favoritinji: Belinda Benčič, Švicarka slovaških korenin, je namreč 11. igralka ženske svetovne lestvice in tako kar 91 mest višje od Slovenke. Toda na igrišču tega še zdaleč ni bilo opaziti, Ljubljančanka je storila precej manj neizsiljenih napak (13:28), pri servisih je bila natančnejša, uspešnejša tudi pri breakih.

V naslednjem se bo pomerila s Francozinjo Claro Burel, staro prav tako 20 let, sicer igalko na 143. mestu lestvice. Vrstnico je Kaja ugnala nekoč v finalu mladinskih olimpijskih iger, toda lani je bila na Roland-Garrosu v medsebojnem dvoboju uspešnejša Francozinja.
 

Đoković brez težav boljši od nekdanjega finalista


Srbski zvezdnik Novak Đoković je prav tako že napredoval v nalednji krog. Na osrednjem igrišču v Wimbledonu je po treh nizih ugnal nekdanjega finalista na sveti travi, Južnoafričana Kevina Andersona s 6:3, 6:3, 6:3. Dvoboj s starim znancem z OP Velike Britanije je trajal uro in 43 minut. Za nastop v drugem tednu turnirja se bo 34-letni Beograjčan pomeril z boljšim iz obračuna med Italijanom Andreasom Seppijem in Američanom Denisom Kudlo.

Đoković, ki v Wimbledonu lovi šesto lovoriko, skupno pa rekordno 20. na turnirjih velike četverice, je v prvem nizu do odločilnega »breaka« prišel v osmi igri, v drugem pa je dvakrat zapovrstjo ob koncu odvzel servis finalistu v All England Clubu leta 2018. V tretjem nizu je Anderson znova stik s številko ena držal do osme igre, Srb pa je nato izkoristil tretjo žogico za »break« in v naslednji igri zanesljivo zaključil dvoboj. Đoković je bil po dvoboju celo presenečen nad prikazanim.
 

Preberite še:

Komentarji: