Bedene ponujenih priložnosti ni izkoristil

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec se ni prebil v četrtfinale turnirja ATP v Moskvi.
Fotografija: Aljaž Bedene je imel priložnosti, a jih ni znal unovčiti. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je imel priložnosti, a jih ni znal unovčiti. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Moskva – Po uvodni stežka priborjeni zmagi nad Srbom Laslom Đerejem je najvišje rangirani slovenski teniški igralec Aljaž Bedene, ta čas 72. lopar sveta, na turnirju ATP z nagradnim skladom 856.445 ameriških dolarjev v Moskvi pokleknil na drugi stopnički. Od njega je bil namreč po ogorčenem boju, dolgem dve uri in 39 minut, s 3:6, 7:6 (3) in 7:6 (5) boljši Litovec Ričardas Berankis, ki je na svetovni jakostni lestvici 35 mest nižje. Slovenec je dobro začel, priložnost pa zapravil v dvanajsti igri drugega niza, v kateri je imel priložnost za brejk in zmago, ki pa jo je zapravil.


Zapravljal zaključne žogice


Tudi v zadnjem delu se je ves čas spogledoval z uspehom. Vodil je že s 5:3 in imel v deveti igri na tekmečev začetni udarec dve
zaključni žogici, ravno tako igro pozneje na svoj servis, a so vsi poskusi ostali neizkoriščeni. V podaljšani igri je 28-letni Litovec, ki se je na glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec, že vodil s 5:1, leto dni starejši Aljaž se je približal na 6:5, za popoln zasuk pa mu je zmanjkalo energije. Poražencu v prvem medsebojnem obračunu ni pomagalo niti dvanajst asov.


Izpadla tudi Dalila


V drugem kolu, le da na turnirju WTA z nagradnim skladom četrt milijona dolarjev v Luxembourgu, se je poslovila tudi Dalila Jakupović, 79. igralka sveta, ki je ravno tako premoč priznala nižje uvrščeni rekmici. Rusinja Margarita Gasparjan (124. mesto), ki je bila boljša tudi že v prvem medsebojnem obračunu pred štirimi leti, je za gladko zmago s 6:4 in 6:0 potrebovala le 82 minut. Poraženka je svojo priložnost zapravila v deveti igri prvega niza, ko je imela žogico za brejk in vodstvo s 5:4, ki pa je zletela v prazno.

Preberite še:

Komentarji: