Bedene s portoroško zmago deset mest višje

Na lestvicah ATP in WTA na vrhu brez sprememb.
Fotografija: Aljaž Bedene je na 80. mestu najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP. FOTO: Sportida
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je na 80. mestu najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP. FOTO: Sportida

Na novi lestvici ATP na vrhu ni sprememb, vodi Srb Novak Đoković pred Špancem Rafaelom Nadalom in Švicarjem Rogerjem Federerejm. Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je po zmagi na največjem domačem tekmovanju v Portorožu napredoval za deset mest in je zdaj 80.

Z zmago pa je napredoval tudi Rus Danil Medvedev, ki je slavil v Cincinnatiju (v finalu je s 7:6 (3), 6:4 premagal Davida Goffina), zdaj pa je na petem mestu lestvice ATP. Pred njim je na četrtem ostal Avstrijec Dominic Thiem.

Daniil Medvedev se je s turnirsko zmago v Cincinnatiju povzpel na 5. mesto. FOTO: AFP
Daniil Medvedev se je s turnirsko zmago v Cincinnatiju povzpel na 5. mesto. FOTO: AFP


Med Slovenci se je ob Bedenetu, ki mu je zmaga v Portorožu prinesla 80 točk za lestvico, navzgor pomaknil tudi Blaž Rola. Zdaj je 127., med prvo petstoterico pa sta še Blaž Kavčič na 237. mestu in Nik Razboršek na 455.


Polona Hercog na 56. mestu


Na novi lestvici WTA se vrh tudi ni spremenil, najboljše teniške igralke sveta so še vedno Japonka Naomi Osaka, Avstraka Ashleigh Barty in Čehinja Karolina Pliškova. V deseterici je na peto mesto napredovala Ukrajinka Jelina Svitolina, najboljša Slovenka Polona Hercog je izgubila dve mesti in je 56.

V deseterici sta Svitolina in Nizozemka Kiki Bertens zamenjali mesti in sta zdaj peta oziroma sedma, na rob deseterice pa se je z 18. mesta prebila zmagovalka Cincinnatija (v finalu je s 7:5, 7:6 (5) premagala Svetlano Kuznecovo) Američanka Madison Keys.

Madison Keys se je po zmagoslavju v Cincinnatiju prebila v prvo deseterico. FOTO: AFP
Madison Keys se je po zmagoslavju v Cincinnatiju prebila v prvo deseterico. FOTO: AFP


Slovenki v prvi stoterici sta malenkost izgubili, Hercogova dve mesti in je 56., Tamara Zidanšek pa eno in je zdaj 63. Kaja Juvan je na 108. mestu, med prvimi 200 na svetu pa je na 151. še Dalila Jakupovič.

Preberite še:

Komentarji: