Brez številke dve na sveti travi

Poškodba gležnja pri Alexandru Zverevu, ki jo je staknil v polfinalu OP Francije proti Rafaelu Nadalu, je prehuda, da bi lahko Nemec nastopil v Wimbledonu.
Fotografija: Alexander Zverev je dvoboj z Rafaelom Nadalom končal v krikih bolečine in igrišče zapustil na vozičku. FOTO: Tomas Stevens/AFP
Odpri galerijo
Alexander Zverev je dvoboj z Rafaelom Nadalom končal v krikih bolečine in igrišče zapustil na vozičku. FOTO: Tomas Stevens/AFP

Nemški teniški igralec Alexander Zverev bo po poškodbi na Roland Garrosu pričakovano izpustil tretji grand slam sezone v Wimbledonu, ki bo od 27. junija do 10. julija. »Wimbledon zanj ne pride v obzir, to je jasno,« je za Bild povedal njegov brat Miša Zverev pred nadaljnjimi preiskavami v Münchnu.

Zverev si je v polfinalu odprtega prvenstva Francije v Parizu proti Špancu Rafaelu Nadalu zvil gleženj. »Kot kaže, imam zelo hudo poškodbo,« je v videoposnetku, ki so ga organizatorji Roland Garrosa predvajali minulo soboto zvečer, dejal olimpijski prvak iz Tokia.

Na polfinalni tekmi proti 13-kratnemu zmagovalcu pariškega peska Nadalu si je Zverev po nekaj več kot treh urah igre pri izidu 7:6 (8), 6:6 zvil desni gleženj, nato pa dvoboja ni več mogel nadaljevati.

Ob hudih bolečinah in krikih na igrišču je k njemu takoj pristopil fizioterapevt, posedli so ga tudi na invalidski voziček, po nekaj minutah v slačilnici pa je 25-letnik na igrišče prišel z berglami in dvoboja je bilo tudi uradno konec.

Alexander Zverev in Rafael Nadal sta se objela, ko je bilo jasno, da dvoboja Nemec ne bo mogel nadaljevati. FOTO: Christophe Archambault/AFP
Alexander Zverev in Rafael Nadal sta se objela, ko je bilo jasno, da dvoboja Nemec ne bo mogel nadaljevati. FOTO: Christophe Archambault/AFP

Kdaj se bo Zverev, ki doslej v karieri še ni imel resnih poškodb, lahko vrnil na igrišča, za zdaj še vedno ni znano, saj ga na Bavarskem čakajo dodatne preiskave. Vse je odvisno od tega, kako resna je poškodba vezi in kosti v gležnju.

»Če gre le za eno, dve vezi, bo lahko naslednji teden spet hodil naokoli. Če jih je poškodovanih več, lahko vse skupaj traja mesece,« je še dejal Miša Zverev.

Saša Zvereva so zdravniki v ponedeljek zvečer pregledali v Münchnu, končne diagnoze pa še niso postavili. Po prvih pregledih je bilo jasno, da si je strgal vezi v stopalu. Prihodnji ponedeljek bo Zverev na lestvici ATP najvišje v karieri doslej, saj bo napredoval na drugo mesto na svetu.

Preberite še:

Komentarji: