Jakupovićeva se je poslovila v prvem krogu, Đoković napredoval

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je izpadla v prvem krogu Roland Garrosa.
Fotografija: Novak Đoković je turnir v Parizu začel dobro. FOTO: Christophe Simon/Afp
Odpri galerijo
Novak Đoković je turnir v Parizu začel dobro. FOTO: Christophe Simon/Afp

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič, ki je na turnirju za grand slam v Parizu dobila priložnost za nastop kot srečna poraženka, je tekmovanje končala v prvem krogu. Premagala jo je Španka Georgina Garcia-Perez s 6:3, 6:4.

Jakupovičeva se prek kvalifikacij sicer ni uvrstila na glavni turnir za drugi grand slam sezone. V tretjem krogu kvalifikacij je morala priznati premoč Kolumbijki Mariani Duque-Marino, a je nato vendarle še ostala v Parizu. Po odpovedi Švicarke Timee Bascinsky zaradi poškodbe je Slovenka dobila možnost, da prvič v karieri nastopi na glavnem turnirju za grand slam.

Z Garcia-Perezovo, ki je na svetovni lestvici uvrščena skoraj 100 mest nižje od Slovenke, sta se doslej merili dvakrat, enkrat med dvojicami in enkrat med posameznicami, oba dvoboja je dobila slovenska igralka. Danes pa ni šlo po njenih željah, njena tekmica je hitro prevzela nadzor in zanesljivo dobila prvi niz.

V drugem je že kazalo, da bo Jakupovičeva, na zadnji lestvici WTA je bila na 121. mestu, poskrbela za preobrat, saj je po zaostanku z 0:2 in 1:3 prišla do vodstva s 4:3. Nato se je ustavilo, njena tekmica je spet našla pravi ritem ter po uri in 11 minutah končala dvoboj z izidom 6:3, 6:4.

Za nadaljevanje se bo merila z boljšo iz dvoboja med Američanko Danielle Collins in 12. nosilko Danko Caroline Woznicaki.

Georgina Garcia-Perez (Špa) - Dalila Jakupovič (Slo) 6:3, 6:4
 

Komentarji: