Kaja Juvan vsaj srebrna tudi posamezno

Obetavna slovenska teniška igralka se je na OI mladih v Buenos Airesu še drugič prebila v finale.
Fotografija: Kaja Juvan se bo iz Argentine vrnila z vsaj dvema odličjema. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Kaja Juvan se bo iz Argentine vrnila z vsaj dvema odličjema. FOTO: Leon Vidic/Delo

Buenos Aires – Dvakrat bronasta judoistka Metka Lobnik ne bo edina iz slovenske odprave na olimpijskih igrah mladih v Argentini, ki se bo okitila z dvema odličjema. Njen podvig bo ponovila (in tudi oplemenitila) obetavna 17-letna teniška igralka Kaja Juvan, ki se je uvrstila še v drugi finale in ima tako zagotovljeni že dve odličji vsaj srebrnega leska. Po uspehu s Poljakinjo Igo Swiatek med dvojicami je bila kot četrta nosilka prepričljiva tudi posamično in v polfinalu odpravila petopostavljeno Kitajko Wang Xinyu s 6:0 in 7:5. V boju za zlato jo čaka še turnirska številka 7, francoska vrstnica Clara Burel, ki v Buenos Airesu še ni oddala niti niza.


Poškodovana noga


Kaja, ki jo danes čaka še četrtfinale mešanih dvojic v navezi s Srbom Markom Miladinovićem, je polfinalni obračun pod streho spravila v debeli uri, še posebej dominantna pa je bila v uvodnem nizu, v katerem ni tekmici oddala niti igre. »Dvoboj ni bil enostaven, saj Kitajka igra močno. Dosti truda je bilo potrebnega, da sem jo prisilila, da je začela delati napake. Morala sem jo umiriti in prevzeti pobudo, kar ni bilo lahko. Drugi niz bi bil lahko hitreje končan, a se je nasprotnica vrnila in sem morala dvigniti raven igre. Utrujena sem, a poškodovana noga se je navadila pritiska, sicer pa me zmage in vzdušje dvigujejo in v slovenskem taboru storijo vse, da sem dobro pripravljena. Vesela sem že doslej doseženega, v finalu bom šla po dve zmagi, borila se bom za sleherno točko, a tekmice so zelo kakovostne,« je za STA komentirala Juvanova.


Nocoj še finale Neže Klančar


Slovenski tabor nocoj nestrpno pričakuje še finalni nastop plavalke Neže Klančar na 50 metrov prosto. Že dopoldne sta nastopila Tina Čelik, ki je bila 20. na 200 metrov prsno, in Gal Kordež, ki je bil 25. na 200 metrov delfin. Od Slovencev so danes na delu še jadralec Toni Vodišek, namiznoteniška igralka Aleksandra Vovk in (prvi) atletinji Tjaša Zajc in Leja Glojnarič.

Preberite še:

Komentarji: