Konec za Naomi Osaka

Teniška igralka Naomi Osaka je zaradi težav z ramo predčasno končala sezono.
Fotografija: Težave z ramo so se za Naomi Osaka začele 6. oktobra med dvobojem z Ashleigh Barty. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Težave z ramo so se za Naomi Osaka začele 6. oktobra med dvobojem z Ashleigh Barty. FOTO: AFP

Številka tri s svetovne teniške lestvice Naomi Osaka je zaradi poškodbe rame predčasno končala nastope na finalu sezone najboljše osmerice sveta v Shenzhenu. Japonka je v nedeljo v svojem otvoritvenem dvoboju v treh nizih odpravila Petro Kvitovo, danes pa bi se morala soočiti s številko ena na svetu Ashleigh Barty. Nadomestila jo je Kiki Bertens, ki je Bartyjevo premagala s 3:6, 6:3, 6:4.

"Razočarana sem. Nisem si predstavljala česa takega," je povedala 22-letna Osaka, ki se veseli dnevov, ko bo poškodba sanirana in pozabljena. Da z ramo ni vse v redu, je prvič začutila med finalnim dvobojem proti Bartyjevi na OP Kitajske 6. oktobra, v katerem je zmagala. Servirati je spet začela šele dva dni, preden se je pomerila s Kvitovo.

Osaka se je že lani spopadala s težavami na finalu sezone, tudi tedaj je predčasno končala turnir; s poškodovano levo nogo.

Japonska teniška igralka bi si želela nadaljevati sezono, vendar so zdravstvene preglavice premagale veliko željo. FOTO: Reuters
Japonska teniška igralka bi si želela nadaljevati sezono, vendar so zdravstvene preglavice premagale veliko željo. FOTO: Reuters

 

Komentarji: