Nadal stiska zobe in upa, da bodo bolečine vendarle minile

Španskega teniškega zvezdnika skrbi, da zaradi težav s hrbtom ne bo mogel uresničiti velikih pričakovanj na OP Avstralije. Na pokalu ATP slavje Rusov.
Fotografija: Rafaela Nadala že petnajst dni mučijo bolečine v hrbtu. FOTO: David Gray/AFP
Odpri galerijo
Rafaela Nadala že petnajst dni mučijo bolečine v hrbtu. FOTO: David Gray/AFP

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, št. 2 na svetovni lestvici ATP, se boji, da zaradi bolečin v hrbtu ne bo mogel uresničiti svojih velikih pričakovanj na skorajšnjem odprtem prvenstvu Avstralije. Kljub slab(š)im obetom ostaja pozitivno naravnan.

Kakor je zaupal novinarjem na celini »tam spodaj«, se ne počuti najbolje. »Če sem iskren, me že petnajst dni mučijo bolečine v hrbtu. Danes sem poskušal malo servirati,« je razkril 34-letni Majorčan in pripomnil, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bo nared za torkov dvoboj uvodnega kroga s Srbom Laslom Đerejem (56. v točkovanju ATP).

Na to, da bi se odpovedal nastopu na uvodnem (letošnjem) turnirju za grand slam v Melbournu, (še) ni pomislil. »V minulih dveh tednih sem naredil že veliko stvari, da bi čim prej okreval. Še vedno upam, da bodo bolečine izginile in da se bo moje stanje izboljšalo. To je vse, kar lahko rečem,« je še dejal Nadal.

Komentarji: