Nadal v polfinalu oddal le sedem iger (VIDEO)

Španski teniški as je bil za razred boljši od Argentinca Juana Martina del Potra (6:4, 6:1, 6:2).
Fotografija: Rafael Nadal se je sprehodil skozi polfinale. Foto Christophe Simon/AFP
Odpri galerijo
Rafael Nadal se je sprehodil skozi polfinale. Foto Christophe Simon/AFP

Pariz – Prvi teniški igralec sveta, Španec Rafael Nadal, se bo v nedeljo že enajstič meril v finalu drugega turnirja velike četverice v sezoni, odprtega prvenstva Francije v Parizu. In če statistika kaj velja, ima zelo lepe možnosti za zmago, v vseh dosedanjih desetih poskusih med letom 2005 in lani je bil namreč uspešen. Tokrat mu bo nasproti stal še sedmi različni tekmec, sedmopostavljeni Avstrijec Dominic Thiem, ki se je pri 24 letih prvič v karieri prebil v finale tekmovanja te kakovostne ravni.


Razburljiv le prvi niz


Španec, ki je v četrtfinalu Argentincu Diegu Sebastianu Schwartzmannu oddal sploh prvi niz na turnirju, je bil v polfinalu še precej bolj dominanten, še drugega Argentinca, petopostavljenega Juana Martina del Potra, je namreč po zgolj dveh urah in četrt neenakovredne igre rutinsko odpravil s 6:4, 6:1 in 6:2, v šestnajstem medsebojnem obračunu se je veselil že enajste zmage, tretje na turnirjih velike četverice. Danes je bil razburljiv izključno prvi niz.


Thiem ga je že premagal


V njem je Rafa mrtvi tek prekinil šele v zadnji, deseti igri z brejkom. Odtlej je premaknil v višjo prestavo in nasprotnika prisilil, da je storil 13 neizsiljenih napak več kot on. »Zadovoljen sem, da sem ponovno v finalu in da uživam v tenisu. To je nekaj posebnega,« je poudaril španski kralj peska in pogled usmeril še proti finalu: »Dominic je izvrsten, samozavesten igralec. Premagal me je v Madridu, kar je zame zadosten signal, da bom moral prikazati najboljši tenis.«

Komentarji: