Policija razbila teniško kriminalno združbo

Španski policisti odkrili združbo, ki je podkupovala teniške igralce za prirejanje izidov.
Fotografija: Medtem ko se teniški igralci osredotočajo na OP Avstralije, se španska policija ukvarja s primerom prirejanja rezultatov. FOTO: Peter Parks/AFP
Odpri galerijo
Medtem ko se teniški igralci osredotočajo na OP Avstralije, se španska policija ukvarja s primerom prirejanja rezultatov. FOTO: Peter Parks/AFP

Španska policija je razbila kriminalno združbo, ki je domnevno prirejala izide teniških dvobojev. Izvedli so 11 hišnih preiskav in zamrznili 42 bančnih računov. Aretirali so 15 oseb ter preiskali še 68 drugih, vključno z eno, ki je igrala na zadnjem OP ZDA. Med 83 vključenimi v obravnavam primer je 28 profesionalnih teniških igralcev.

Možje v modrem so pojasnili, da je organizacija podkupovala teniške igralce za prirejanje izidov na turnirjih nižje ravni, futures in challenger, pri katerih običajno mlajši igralci začenjajo pot proti ravni turnirjev ATP.

Policija ni razkrila identitete osumljenih, pojasnila je le, da je eden od njih igral na zadnjem OP ZDA. Ni pa jasno ali je med tistimi, ki so jih aretirali ali tistimi, ki so jih zgolj zaslišali. Sodeč po Europolu, so osumljenci podkupovali poklicne igralce, da bi se vnaprej dogovorili o izidih, ter uporabljali identiteto več tisoč državljanov za stave na te dvoboje.

Člani omenjene združbe so Armenci, nekatere so aretirali. Skupina je delovala vsaj od februarja 2017, v tem času naj bi zaslužila več milijonov evrov.


 

Komentarji: