Roland Garros: Nadal oddal le štiri igre (VIDEO)

Brez težav se je v šestnajstino finala prebila tudi prvopostavljena Romunka Simona Halep.
Fotografija: Rafael Nadal je v treh nizih oddal le štiri igre. Foto Eric Feferberg/AFP
Odpri galerijo
Rafael Nadal je v treh nizih oddal le štiri igre. Foto Eric Feferberg/AFP

Pariz – Branilec lanske lovorike, prvi nosilec in vodilni teniški lopar sveta, Španec Rafael Nadal, tudi v drugem dvoboju drugega letošnjega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Francije v Parizu, ni oddal niti niza. Pravzaprav je imel z Argentincem Guidom Pello, 78. s svetovne jakostne lestvice, še manj dela kot uvodoma z italijanskim srečnim poražencem iz kvalifikacij Simonejem Bollelijem, v dveh urah mu je oddal pičle štiri igre in rutinsko zmagal s 6:2, 6:1 in 6:1.


Gasqueta premagal že petnajstkrat zapored


Zdaj Rafo v šestnajstini finala Roland Garrosa čaka nekoliko višja ovira, 27. nosilec in domači as Richard Gasquet, predlanski četrtfinalist tega turnirja, ki ga je tedaj izločil drugopostavljeni Škot Andy Murray. Nadal in Gasquet sta si doslej na nasprotnih straneh mreže stala že kar šestnajstkrat, Francoz je zmagal enkrat samkrat, v prvem dvoboju, challengerju v St. Jean de Luzu davnega leta 2003. Nazadnje sta se igralca udarila lani v šestnajstini finala mastersa v Cincinnatiju, Španec tedaj že desetič zapored ni oddal niti niza.


Halepova potrebovala le 70 minut


Tudi v ženski konkurenci prva nosilka in dvakratna finalistka Roland Garrosa, Romunka Simona Halep, ni imela težav z 72. igralko sveta, Američanko Taylor Townsend, od katere je bila po 70 minutah neenakovredne igre boljša s 6:3 in 6:1. Zmagovalka je dvoboj odprla zelo poletno, z dvema zaporednima brejkoma in bliskovitim vodstvom s 4:0, nato pa je začeto brez težav dokončala. Na tretji stopnički jo čaka v Tuzli rojena Nemka Andrea Petković, od katere je bila boljša v zadnjih sedmih medsebojnih obračunih, le v prvem leta 2009 v Bukarešti se je zmage veselila Petkovićeva.

Komentarji: