Slovenija ugnala goste iz Paragvaja

Tom Hočevar Dešman in Bor Artnak sta brezhibno opravila svoji nalogi, nato pa je prvi zablestel še med dvojicami z Maticem Špecem.
Fotografija: Tom Kočevar Dešman (levo) je brezhibno nalogo proti Paragvaju za Davisov pokal, naš vodilni teniški igralec Aljaž Bedene pa se je tokrat znašel le v vlogi navijača. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Tom Kočevar Dešman (levo) je brezhibno nalogo proti Paragvaju za Davisov pokal, naš vodilni teniški igralec Aljaž Bedene pa se je tokrat znašel le v vlogi navijača. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Moška slovenska teniška reprezentanca je na peščeni podlagi portoroškega teniškega centra preskočila paragvajsko oviro, pa četudi zaradi zdravstvenih težav pri naši vrsti ni bilo treh udarnih adutov – Aljaža Bedeneta, Blaža Kavčiča in Blaža Role. Vse dvome so izbranci novega zveznega kapetana Grege Žemlje odpravili že po treh dvobojih: dveh posamičnih in obračunu dvojic.

Enaintridesetletni Ljubljančan Tom Kočevar Dešman in 14 let mlajši Bor Artnak iz Litije sta uspešno opravila svoji nalogi v uvodnih dveh partijah prvega kroga dvoboja Davisovega pokala proti Paragvaju. Slovenijo je takrat od napredovanja v kvalifikacije za prvo svetovno skupino ločila le še ena zmaga v naslednjih treh dvobojih.

Sicer pa sta oba slovenska igralca dosegla svoji prvi zmagi v Davisovem pokalu. Dešman je v točno 60 minutah premagal Valleja s 6:2, 6:2, Artnak, ki je sploh prvič igral za reprezentanco, pa je po hudem boju in več kot dveh urah igre ugnal Vergara del Puerta z 1:6, 6:3 in 6:2.

Priložnost za končni uspeh pa sta nato izkoristila Kočevar Dešman in Matic Špec ter paragvajsko dvojico Adolfo Daniel Vallejo/Martin Antonio Vergara del Puerto odpravila s 6:2, 6:2.

Tako se je naša reprezentanca uvrstila v kvalifikacije za svetovno skupino I, ki bodo pomladi 2022.

Preberite še:

Komentarji: