Sporočilo Federerju: V Baslu je največji – Xhaka

Škotski teniški zvezdnik Andy Murray se je pošalil, ko je prispel v Švico, navdušen je nad Arsenalom in Granitom Xhako, ki preživlja novo nogometno pomlad.
Fotografija: Andy Murray in Roger Federer sta prijatelja tudi zunaj igrišč. FOTO: Andrew Boyers/Reuters
Odpri galerijo
Andy Murray in Roger Federer sta prijatelja tudi zunaj igrišč. FOTO: Andrew Boyers/Reuters

V Baslu poteka teniški turnir, na katerem sodeluje tudi nekdanja števika 1 Andy Murray. Škot, ki se je vrnil po velikih težavah s poškodbami, je tudi navijač nogometašev Arsenala in je ob prihodu v švicarsko mesto ob Renu zbodel nekdanjega velikega tekmeca Rogerja Federerja, ki je septembra končal kariero.

»Ravno sem pristal v Baslu, rojstnem mestu enega največjih športnikov na svetu, Granita Xhake,« je Baselčanu Federerju prek sms-a sporočil Murray. Za švicarski časnik Aargauer Zeitung je pojasnil: »Sem velik pristaš Arsenala in Xhaka v tej sezoni igra zares odlično. Tudi v nedeljo je dosegel izjemen gol in topničarji ostajamo prvi v premier league.«

Granit Xhaka je nosilec igre Arsenala. FOTO: Dylan Martinez/ Reuters
Granit Xhaka je nosilec igre Arsenala. FOTO: Dylan Martinez/ Reuters

Xhaka (30), švicarski reprezentant kosovskih korenin, zares preživlja novo nogometno pomlad. V sezoni je zbral štiri gole in tri asistence. Še leta 2019 je bil v zobeh navijačev in vodstva kluba, ki mu je vzelo kapetanski trak, zdaj pa ga spet nosi v odsotnosti Martina Odergaarda, navijači pa mu jedo iz roke.

Kako se je na sporočilo odzval Federer, ni znano.

Preberite še:

Komentarji: