Tamara Zidanšek do prve zmage na turnirjih velike četverice (VIDEO)

V uvodnem kolu Melbourna je brez pretiranih preglavic, s 7:5 in 6:3, odpravila Avstralko Darjo Gavrilovo.
Fotografija: Tamara Zidanšek je bila po zmagi vidno ganjena. FOTO: Kyung-hoon Kim/Reuters
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek je bila po zmagi vidno ganjena. FOTO: Kyung-hoon Kim/Reuters

Melbourne – Najprepričljiveje med slovensko četverico v glavnem žrebu prvega letošnjega teniškega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, je začela 78. igralka sveta Tamara Zidanšek, ki je nekoliko presenetljivo brez pretiranih preglavic, s 7:5 in 6:3, na razočaranje domačih navijačev odpravila Darjo Gavrilovo.


Ura in tri četrt


Avstralka, ki se je pred mesecem dni po sedmih letih zveze zaročila z Lukom Savillom (ravno tako teniškim igralcem), je resda na svetovni jakostni lestvici WTA uvrščena mnogo višje (41./78.), kar pa ni 21-letne Zidanškove niti malo oviralo na poti do prve zmage v karieri na turnirjih te kakovostne ravni. Dvoboja je bilo konec po uri in tri četrt.


Sprva ni dišalo po zmagi


Vidno ganjena je Tamara takoj po zmagi spregovorila že ob igrišču: »Srečna sem in povsem iz sebe, hvaležna pa vsem na tribunah, ki so navijali za Darjo in zame. Upam, da so uživali.« V uvodnem nizu sicer sprva ni dišalo po takšnem razpletu, saj je Gavrilova v sedmi igri zmogla brejk za vodstvo s 4:3, a ji je Slovenka takoj vrnila udarec.


Izničila šest žogic za brejk


Odlično se je Zidanškova izvlekla v enajsti igri, ko je že zaostajala z 0:40 in izničila kar šest tekmičinih žogic za brejk, sama pa je nato v dvanajsti izkoristila tretjo in prvi niz pospravila pod streho. V drugem je bilo lažje, dvakrat zapored je domačinki ruskih korenin odščipnila igro na njen začetni udarec, hitrega vodstva s 4:1 pa ni več izpustila iz rok.


Štirje asi, brez dvojne napake


Tamara je bila izjemno natančna pri servisu, saj je zmogla štiri ase in si ni privoščila niti ene dvojne napake. Zdaj jo v obračunu drugega kola čaka bodisi Poljakinja Magda Linette bodisi četrtopostavljena Japonka Naomi Osaka, lanska senzacionalna zmagovalka odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

Tamara Zidanšek je bila zelo natančna pri servisu. FOTO: William West/AFP
Tamara Zidanšek je bila zelo natančna pri servisu. FOTO: William West/AFP


Dalila manj uspešna


Manj uspešna pa je bila danes Dalila Jakupović, 81. s svetovne lestvice, ki je bila popolnoma nemočna proti 27. nosilki, Italijanki Camili Giorgi, ki je za gladko zmago s 6:3 in 6:0 potrebovala manj kot uro. Zmagovalka, ki si je privoščila le 14 neizsiljenih napak, je izkoristila štiri od petih priložnosti za brejk, poraženka ni v dveh poskusih nobene.

Dalila Jakupović je iztržila le tri osvojene igre. FOTO: Peter Parks/AFP
Dalila Jakupović je iztržila le tri osvojene igre. FOTO: Peter Parks/AFP

Preberite še:

Komentarji: