Teniška sodnica se je počutila ogroženo

Srbski zvezdnik Novak Đoković namenil več krepkih španskemu sodniku Forcadellu Gilu, v neprijetnem položaju tudi Francozinja Lara Morgane.
Fotografija: Novak Đoković se je jezil na španskega sodnika. FOTO: Marko Djurica/Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković se je jezil na španskega sodnika. FOTO: Marko Djurica/Reuters

Sodnikom ni lahko niti v tenisu. Ti so v teh dneh še posebej na udaru (kritik) na turnirju v Rimu. Že v svojem uvodnem nastopu na letošnjem odprtem prvenstvu Italije je za večje vznemirjenje poskrbel tudi Novak Đoković.

Srbski teniški as se je pošteno razburil med obračunom z Američanom Taylorjem Fritzem, ki ga je sicer dobil s 6:4 in 7:6 (5). Ker španski sodnik Forcadell Gil dvoboja, ko je začelo rositi, ni nemudoma prekinil, je 33-letni Beograjčan izgubil živce. »Kako dolgo naj še igrava?« je Đoković glasno vprašal sodnika, potem ko je ta pustil, da se je igra nadaljevala. 

Đoković ni odnehal. »Že tretjič te sprašujem!« je bentil Đoković in nato še pikro pripomnil: »Prav nič ti ni jasno!« Izmenjava besed je postala vse ostrejša, obenem je začelo čedalje močneje deževati, tako da sodniku ni preostalo drugega, kot da je prekinil dvoboj, ki se je nadaljeval po dvournem premoru, ko je srbski zvezdnik zanesljivo prikrmaril do zmage.

»Čeprav imam že obilo izkušenj, pri takšnih razmerah težko ostanem miren. Pri začetnem udarcu sem težko vrgel žogico, ker mi je kapljalo naravnost v oči,« se je jezil Đoković, ki se bo v dvoboju osmine finala v Rimu pomeril s Špancem Alejandrom Davidovichem Fokino.

Camila Giorgi ima zelo temperamentnega očeta. FOTO: William West/AFP
Camila Giorgi ima zelo temperamentnega očeta. FOTO: William West/AFP


Želela si je nekoga blizu


V neprijetnem položaju se je na tem turnirju znašla tudi sodnica Lara Morgane, ki se je zaradi Sergia Giorgija, očeta Italijanke Camile Giorgi, ki je po hudem boju s 6:7 (4), 7:6 (7) in 5:7 izgubila s Španko Saro Sorribes Tormo, počutila ogroženo.

»Če bi lahko ostal nekje v bližini ... Ker je Giorgijin oče zares nor in bi rada imela nekoga blizu,« je prek radijske zveze zašepetala Francozinja, potem ko ji je Sergio namenil več takšnih in drugačnih opazk. Na srečo ni potrebovala pomoči, saj se je Giorgijin oče pozneje umiril.

Komentarji: