Tudi brez Đokovića in Nadala Srbija in Španija do prvih zmag

Na pokalu ATP v Sydneyju se teniške reprezentance potegujejo za glavni del 10 milijonov ameriških dolarjev vrednega nagradnega sklada.
Fotografija: Moške reprezentance za pokal ATP v Sydneyju se bodo do 9. t. m. merile za zajetno denarno nagerado. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters
Odpri galerijo
Moške reprezentance za pokal ATP v Sydneyju se bodo do 9. t. m. merile za zajetno denarno nagerado. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters

Srbska in španska teniška reprezentanca sta z zmago začeli tekmovanje na pokalu ATP v Sydneyju, kjer je bila lani najboljša Rusija. Čeprav za Srbe ne igra prvi igralec sveta Novak Đoković, so ti z 2:1 premagali Norveško, Španci pa brez Rafaela Nadala Čile.

Odločilno zmago za Srboijo sta prispevala Nikola Ćaćić in Filip Krajinović v dvojicah, ko sta s 7:6 (3), 6:3 odpravila Casperja Ruuda in Viktorja Durasovica. Đoković ne igra na tem turnirju, prav tako pa še ni jasno, ali bo igral na odprtem prvenstvu Avstralije, kjer brani zmago.

Poljska je z 2:1 odpravila Grčijo, ta med posamezniki ni mogla računati na svojega najboljšega moža Stefanosa Cicipasa, ki ima nekaj težav s komolcem, a je vseeno igral med dvojicami.

Argentina je s 3:0 premagala Gruzijo, Španija pa z enakim izidom Čile.

Na turnirju z nagradnim skladom 10 milijonov ameriških dolarjev reprezentance igrajo v štirih skupinah, zmagovalci skupin se bodo nato merili v polfinalu.

Preberite še:

Komentarji: