Umrla je avstralska teniška legenda

Ashley Cooper je igral v zlati dobi avstralskega tenisa in je zmagal na štirih velikih slamih.
Fotografija: V starosti 83 let je umrl Ashley Cooper (desno), avstralski teniški junak, ki je bil dvakrat tudi zmagovalec domačega odprtega prvenstva v Melbournu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V starosti 83 let je umrl Ashley Cooper (desno), avstralski teniški junak, ki je bil dvakrat tudi zmagovalec domačega odprtega prvenstva v Melbournu. FOTO: Reuters

V starosti 83 let je danes umrl Ashley Cooper, legendarni avstralski teniški igralec, ki je igral v zlati dobi avstralskega tenisa. Dobil je štiri turnirje za grand slam, dvakrat OP Avstralije, po enkrat pa Wimbledon in OP ZDA, od tega tri v letu 1958, je sporočila avstralska teniška zveza.

Cooper je zmagal tudi na štirih turnirjih za grand slam dvojic, leta 1957 pa je Avstralijo popeljal do zmage v Davisovem pokalu.

Po končani karieri se je uveljavil kot poslovnež in teniški skrbnik, nadzoroval je ustanovitev teniškega centra Queensland v Brisbanu, kjer je v Areni Pat Rafter doma vsakoletni turnir.

»Tako žalostno je slišati, da Ashleyja ni več. Bil je prvak, čudovit človek na igrišču in zunaj njega. In kakšen 'backhand' je imel. Toliko spominov imam, zbogom, moj prijatelj,« je tvitnil še en legendarni avstralski igralec zlate generacije Rod Laver.

Komentarji: