Za obstanek z veliko Kitajsko

Slovenski teniški igralci februarja v drugi svetovni skupini Davisovega pokala na gostovanje v Azijo.
Fotografija: Slovenski kapetan Grega Žemlja ni zadovoljen z žrebom nasprotnika v boju za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Slovenski kapetan Grega Žemlja ni zadovoljen z žrebom nasprotnika v boju za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala. FOTO: Jure Eržen

Slovenska moška teniška reprezentanca bo v play-offu druge svetovne skupine Davisovega pokala igrala proti Kitajski. Slednji bodo v vlogi gostiteljev, dvoboj bo v začetku februarja prihodnje leto.

Slovenci so pretekli konec tedna na domačem igrišču v Tivoliju izgubili proti Luksemburgu z 2:3, tako da jih zdaj čaka dvoboj za obstanek v drugi svetovni skupini.

Čeprav je bila Slovenija na žrebu v Londonu v vlogi nosilca, ji je ta namenil najtežjega tekmeca iz skupine nenosilcev, Kitajce. Slovenija se s Kitajsko v Davisovem pokalu še ni srečala.

»Žreb nam preprosto ni bil naklonjen. Ob pogledu na seznam kitajskih igralcev na lestvici ATP lahko hitro ugotovimo, da bi Kitajci v polni zasedbi lahko igrali tudi v najmočnejši svetovni skupini,« je dejal kapetan Grega Žemlja.

Kitajska ima trenutno dva igralca med prvo stoterico na svetovni jakostni lestvici ATP. Zhizhen Zhang je 57., Yibing Wu pa 97.

Komentarji: