Igre bodo človeštvu vlile upanje za prihodnost

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach verjame, da bodo poletne olimpijske igre v Tokiu pomemben signal v boju človeštva proti koronavirusu.
Fotografija: Thomas Bach vidi luč na koncu predora. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Thomas Bach vidi luč na koncu predora. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach verjame, da bodo poletne olimpijske igre v Tokiu pomemben signal v boju človeštva proti novemu koronavirusu. »Olimpijske igre bodo ljudem vlile upanje za prihodnost,« je dejal ob začetku seje izvršnega odbora Moka v Tokiu.

Na seji tri dni pred uradno otvoritvijo iger, ki so bile preložene za leto dni zaradi pandemije covida-19, je Bach priznal, da je bilo v Moku v zadnjem letu veliko dvomov glede organizacije iger. »Vsak dan smo podvomili in bile so tudi številne neprespane noči, je dejal.

Kot je dodal, je olimpijski oder v Tokiu zdaj pripravljen, da bi športniki iz vsega sveta lahko na njem blesteli in navdihovali svet.
Zbrane je nagovoril tudi japonski premier Jošihide Suga, ki je prepričan, da se po hoji v dolgem predoru zdaj vidi svetloba. Ob tem je dejal, da težke okoliščine izvedbe iger v Tokiu ne bodo zmanjšale njihovega pomena. V ospredju je zaščita zdravja domačega prebivalstva in olimpijskih gostov iz tujine, je dodal Suga.

Olimpijske igre, ki bodo zaradi posebnih razmer potekale brez gledalcev, se bodo uradno odprle v petek, nekatera predtekmovanja pa se bodo začela že v sredo. Trajale bodo do 8. avgusta.

Preberite še:

Komentarji: