Alexis Pinturault pometel s tekmeci, Štefan Hadalin 22.

Po včerajšnji odpovedi zaradi premočnega vetra danes v Val d'Iseru drugi slalom sezone.
Fotografija: Alexis Pinturault je zanesljivo dobil slalom v Val d'Iseru. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Alexis Pinturault je zanesljivo dobil slalom v Val d'Iseru. FOTO: AFP

Val d I'sere – Potem ko je včeraj premočan veter preprečil tekmo, so slalomisti danes v Val d'Iseru dočakali slalom za svetovni pokal, drugega v tej sezoni. Zmage se je veselil domačin Alexis Pinturault, v slovenskem taboru pa ne morejo biti zadovoljni, saj je Žan Kranjec odstopil, Štefan Hadalin pa je zasedel 22. mesto.

Pinturaul je na prvi progi kar najbolje izkoristil štartno številko 1 in si za finale zagotovil več kot pol sekunde prednosti pred vsemi, v drugo jo je še močno povečal. S časom 1:47,91 je bil namreč od drugouvrščenega Šveda Andreja Myhrerja hitrejši kar za 1,44 sekunde, tretji je bil Italijan Stefano Gross (+ 1,47). Zmagovalec prvega slaloma sezone v Leviju, Norvežan Henrik Kristoffersen, je bil četrti (+ 1,48), a je v prvem nastopu naredil veliko napako, tako da je finale začel s 27. mesta. Njegov napad v drugo je bil odličen, na koncu je zgolj za stotinko sekunde zaostal za odrom za zmagovalce.

Slovenska tekmovalca se nista izkazala. Štefan Hadalin je končal na 22. mestu (+3,12), pri čemer je v finalu nazadoval s 16. mesta, Žan Kranjec pa je odstopil že na prvi progi.

Danes bi sicer moral biti v Val d'Iseru veleslalom, na katerem bi gotovo spet visoko meril Kranjec, a so ga prireditelji po prestavitvi slaloma odpovedali.

Komentarji: