Ruka brez Anamarije Lampič in Mihe Šimenca

Najboljša slovenska tekačica se je odpovedala nastopu zaradi nizkih temperatur. Pri moških ruska prevlada, pri ženskah glavne Skandinavke.
Fotografija: Anamarije Lampič danes ne bo na štartu. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Anamarije Lampič danes ne bo na štartu. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Anamarija Lampič danes ne bo nastopila na tekmi za svetovni pokal smučarskih tekačic v finski Ruki zaradi prenizkih temperatur in prevelikega zdravstvenega tveganja. Preizkušnja na 10 km zasledovalno v prosti tehniki je bila sicer prestavljena na 13.45.

Lampičeva je bila po osmem mestu na petkovem šprintu v soboto 25. na 10 km v klasični tehniki minuto in 33,3 sekunde za Finko Frido Karlsson. Druga na drugi tekmi te zime je bila Norvežanka Therese Johaug s 13,7 sekunde zaostanka, tretja pa Nemka Katharina Hennig (+15,2).

Boljšunov pred štiri rojaki

Štartu se je odpovedal tudi Miha Šimenc, čeprav je že opravil ogrevanje pred predvidenim nastopom. »En krog sem šel počasi, tudi drugega. Šlo je v redu, dobro sem se počutil, tudi toplo mi je bilo. Nato pa me je po štirih minutah hitrejšega, tekmovalnega tempa začelo boleti v pljučih in se mi je vrtelo v glavi. Zato sem se odločil, da ne bom uničeval pljuč ter tvegal z nastopom, čeprav po enoletnem premoru potrebujem tekme. Poleg tega je naslednji teden na programu nov šprint,« je pojasnil.

V zahtevnih razmerah je v moškem teku na 15 kilometrov zasledovalno v prosti tehniki zmagal Rus Aleksander Boljšunov, na naslednjih štirih mestih pa so bili njegovi rojaki. Drugi je bil s pol sekunde zaostanka Sergej Ustjugov, tretji pa Artem Malcev s sedmimi desetinkami zaostanka.

Pri ženska je bila najhitrejša Norvežanka Therese Johaug. Druga je bila Finka Frida Karlsson s 7,8 sekunde zaostanka, tretja je bila Norvežanka Heidi Weng (+37,9).

Preberite še:

Komentarji: