Razočarani Zajc: Trener naj prevzame odgovornost

Močne besede iz slovenskega tabora. Nemec Geiger je bil najboljši po prvem dnevu. Slovenci slabi. Najboljši Lanišek šele 17. Jutri odločitev o kolajnah.
Fotografija: Timi Zajc ni bil pravi. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Timi Zajc ni bil pravi. FOTO: Matej Družnik/Delo

Posamično tekmo na 26. svetovnem prvenstvu v smučarskih je najbolje odprl Nemec Karl Geiger, ki ga je odneslo do 241 metrov, v drugi seriji od štirih pa je zadržal vodstvo ob »polčasu«.

Z drugega mesta bo sobotno tretjo serijo začel Norvežan Halvor Egner Granerud (426,6), tretji pa je Nemec Markus Eisenbichler (425,7), ki mu je z 247 metri uspela daljava dneva.

image_alt
Peter Prevc: V Planici me prevzame prav poseben ponos


Slovenci so zaostali za pričakovanji in nimajo več možnosti za odmeven rezultat. Anže Lanišek je 17., Bor Pavlovčič 20., Domen Prevc 23. in TimI Zajc 27. Jutri bosta še dve seriji. V nedeljo bo pod Poncami še ekipna tekma.
 

Bertoncelj: Slabo


Glavni trener slovenske vrste Gorazd Bertoncelj je povedal, da so v domačem taboru nezadovoljni, razočarani, da so pričakovali več. »Zelo obetaven polet je imel Lanišek v poskusni seriji, peti rezultat. Tudi v drugi seriji v konkurenci je naredil zelo soliden nastop, prvi skok pa se mu je res ponesrečil. Uvrstitev po prvem dnevu je daleč od pričakovanj in naših želja. Tudi Pavlovčič ni odskakal tako, kot bi moral, res pa je imel dvakrat tudi kar smolo z vetrom v hrbet. Zajc in Prevc pa danes res nista opravila naloge. Enostavno sta bila preveč v krču, nista nič odskočila na mizi in rezultat je takšen, kot je - slab,« je dejal Bertoncelj.


 

Slab dan Timija Zajca: Krivda tudi pri trenerjih


Slovenski smučarski skakalci so začeli precej zadržano. Po uvodni seriji je bil v najboljšem položaju Pavlovčič (207 m), ki je zasedal 14. mesto. Domen Prevc (206 m) je bil 17., Lanišek (196 m) 23. in Zajc (205 m) 25. Svoj dosežek iz prve serije je izboljšal Lanišek (368,9 točke), Pavlovčič (357,4) je nazadoval na 20. mesto, Prevc (353,8) je 23., Zajc (339,3), ki se mu je povsem ponesrečil še drugi poskus, pa je 27.

Karl Geiger je pokazal najboljšo formo na prvem dnevu SP v poletih. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters
Karl Geiger je pokazal najboljšo formo na prvem dnevu SP v poletih. FOTO: Srdjan Zivulovic/Reuters


»Žal se je danes vse podrlo. Celo poletje sem treniral, da bi danes letel proti zadnji črti. Mislim, da morajo tukaj veliko odgovornost prevzeti trenerji. Žal moraš pri nas tako delati, kot rečejo, drugače si izključen iz reprezentance. Zato hočem, da tukaj glavni trener prevzame odgovornost za slabe nastope vseh slovenskih skakalcev,« je slabo uro po tekmi na instagramu zapisal Zajc.



image_alt
Ni ga še zamikalo, da bi spet skočil


Na tekmi je danes manjkal najboljši skakalec minule zime in svetovni rekorder Avstrijec Stefan Kraft. Potem ko mu je na prvem treningu v Planici uspela najboljša daljava med vsemi skakalci, je nato drugega in kvalifikacije zaradi bolečin v hrbtu izpustil. Odpotoval je v Innsbruck na dodatne zdravniške preglede, iz avstrijskega tabora pa so sporočili, da je še nekaj upanja za nedeljsko ekipno tekmo.


 

Lanišek izboljšal Benkovičev rekord


V poskusni seriji se je sicer Lanišek odlično odrezal, poletel je kar 234,5 metra daleč in tako za 9,5 metra izboljšal svoj osebni rekord.

Anže Lanišek je v poskusni seriji poletel do novega osebnega rekorda (234,5 m). Foto Matej Družnik
Anže Lanišek je v poskusni seriji poletel do novega osebnega rekorda (234,5 m). Foto Matej Družnik


Domžalski rekorder je tako dosegel tudi nov rekord mengeškega kluba, potem ko je kar za 8,5 metra izboljšal prejšnjo najboljšo znamko SSK Mengeš, ki si jo je od leta 2005 lastil Rok Benkovič.



SP letalcev bi moralo biti že marca, a ga je koronavirusna pandemija preložila na december. Tako je prvenstvo v Planici prvo veliko tekmovanje letošnje zime pred SP v biatlonu (Pokljuka), alpskem (Cotina d'Ampezzo) in nordijskem (Oberstdorf) smučanju.

Preberite še:

Komentarji: