Cene Prevc po grdem padcu najboljši Slovenec, Zajc prekratek

Japonski smučarski skakalec Rjoju Kobajaši najboljši v kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo novoletne turneje v Oberstdorfu.
Fotografija: Cene Prevc je bil v kvalifikacijah trinajsti. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Cene Prevc je bil v kvalifikacijah trinajsti. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Na uvodni tekmi jubilejne 70. novoletne turneje v Oberstdorfu bo nastopilo pet Slovencev, med katerimi je bil v kvalifikacijah najboljši Cene Prevc, ki je bil s 126 metri štirinajsti, mesto pred reprezentančnim kolegom Anžetom Laniškom (121 m). Na vrhu sta končala glavna favorita, Japonec Rjoju Kobajaši (129 m) in Nemec Karl Geiger (127,5 m).

Dober kvalifikacijski nastop Ceneta Prevca, ki se bo v jutrišnji uvodni seriji na izločanje pomeril s Poljakom Kamilom Stochom (117 m/37.), ima toliko večjo težo, ker je na uradnem treningu grdo padel. Na srečo se pri tem ni poškodoval. Na tekmo so se v močnem dežju zanesljivo uvrstili tudi Peter Prevc (123,5 m/17.), Lovro Kos (122 m/21.) in Žiga Jelar (117,5 m/41.).

Brez nastopa na jutrišnji preizkušnji, ki se bo začela ob 16.30, pa je presenetljivo ostal slovenski prvak Timi Zajc (109,5 m), ki se mu je kvalifikacijski skok povsem ponesrečil. Med 70 tekmovalci iz 21 držav je zasedel šele 55. mesto.

Tekmeci Slovencev na jutrišnji tekmi: Ammann (Švi) – Kos (Slo), Wohlgenannt (Avs) – P. Prevc (Slo), Aigro (Est) – Lanišek (Slo), Stoch (Pol) – C. Prevc (Slo), Jelar (Slo) – Tande (Nor).

Preberite še:

Komentarji: