Ema Klinec odlična v kvalifikacijah

V francoskem Premanonu je Ema Klinec odlično razpoložena, v kvalifikacijah je zaostala le za Katharino Althaus. 
Fotografija: Ema Klinec je sezono začela v odlični formi. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Ema Klinec je sezono začela v odlični formi. FOTO: Matej Družnik/Delo

Najboljša slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je z odliko opravila današnje kvalifikacije za sobotno tekmo (11.00) svetovnega pokala v francoskem smučarskem središču Premanon. Po daljavi dneva (91 m) je zasedla drugo mesto. Kvalifikacije so pripadle Nemki Katharini Althaus. Slovenke so imele uspešen dan, saj je brez tekme ostala le Maja Vtič.

Po odpadlem vikendu v nemškem Titisee-Neustadtu se sezona svetovnega pokala za dekleta nadaljuje v Franciji, kjer Premanon prvič gosti tekme na najvišji ravni. Druga postojanka to zimo je obenem zadnja v letošnjem letu. V kvalifikacijah je vnovič blestela Klinčeva, ki ji je uspel najdaljši skok (91 m), a je nemška tekmica Althausova, sicer olimpijska podprvakinja, zbrala štiri desetinke točke več.

Na sobotno tekmo so se od Slovenk prebile še Urša Bogataj z osmim mestom, Nika Križnar s 16., Špela Rogelj z 18. in Jerneja Brecl s 35. mestom. Brez uvrstitve na tekmo je ostala le najbolj izkušena članica slovenske vrste, Vtičeva, ki je končala kot 47.

Prva serija sobotne tekme je na sporedu ob 11. uri.

Komentarji: