Feller brez napake prišel do nove zmage

Avstrijec Manuel Feller je zmagovalec slalomske tekme za svetovni pokal v ameriškem Palisades Tahoeju. Žan Kranjec blizu finala.
Fotografija: Manuel Feller je bil najboljši na drugi progi. FOTO: Stoyan Nenov/ Reuters
Odpri galerijo
Manuel Feller je bil najboljši na drugi progi. FOTO: Stoyan Nenov/ Reuters

Avstrijec Manuel Feller je zmagovalec slalomske tekme za svetovni pokal v ameriškem Palisades Tahoeju. Drugo mesto je pripadlo Francozu Clementu Noelu, tretje pa Nemcu Linusu Strasserju. Slovenskih predstavnikov ni bilo v finalu, je bil pa Žan Kranjec blizu, saj je prvo vožnjo končal kot 32. in le za 12 stotink sekunde zaostal za finalom.

Feller je četrtič letos slavil v slalomu, skupno pa šestič v karieri. Po prvi vožnji je bil 31-letni Avstrijec tretji, v drugo pa je na vse bolj zmehčani progi zanesljivo prevzel vodstvo pred na koncu četrtim Norvežanom Timonom Hauganom (+0,40).

Noel je kot naslednji na progi zaostal 28 stotink sekunde, vodilni Strasser, ki je imel pri prvem vmesnem času še 75 stotink naskoka, pa je po slabšem spodnjem delu zdrsnil na tretje mesto z zaostankom 38 stotink sekunde.

Od obeh slovenskih predstavnikov je bil blizu finalnega nastopa Žan Kranjec, ki je na 32. mestu najboljšo trideseterico zgrešil le za 12 stotink sekunde. Tijan Marovt je bil po prvi vožnji 49.

Linus Strasser je vodil po prvi vožnji. FOTO: Stoyan Nenov/ Reuters
Linus Strasser je vodil po prvi vožnji. FOTO: Stoyan Nenov/ Reuters

V slalomskem seštevku ima tri tekme pred koncem Feller 590 točk oziroma 204 več od prvega zasledovalca Strasserja. Tretji je Noel, ki je zbral 352 točk. Slovenci to sezono niso osvojili niti ene slalomske točke.

V skupni razvrstitvi je vse odločeno. Švicar Marco Odermatt, ki slalomov ne vozi, si je po sobotni zmagi v veleslalomu že zagotovil veliki kristalni globus s 1702 točkama. Feller ima po današnjem uspehu na drugem mestu 801 točko, do konca pa je še devet preizkušenj.

Moška karavana se iz Palisades Tahoeja zdaj seli v Aspen, kjer bosta v petek v soboto veleslaloma, naslednjo nedeljo pa slalom.

Preberite še:

Komentarji: