Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Igor Medved razkril svoje načrte s finskimi skakalci brez glavnega aduta

Slovenski trener se zaveda velikih izzivov, pred katerimi so se znašli »Suomiji«. Kljub temu ne skriva visokih ciljev.
Finski skakalci (na fotografiji Antti Aalto) so se v zadnjih letih znašli v velikih težavah. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Finski skakalci (na fotografiji Antti Aalto) so se v zadnjih letih znašli v velikih težavah. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
8. 6. 2024 | 10:53
8. 6. 2024 | 11:25
2:01

Igor Medved bo kot drugi tuji glavni trener po Avstrijcu Andreasu Mitterju (2016-2018) vodil finske smučarske skakalce. Z vodstvom tamkajšnje zveze je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Igor Medved je šele drugi tuji glavni trener finskih skakalcev. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Igor Medved je šele drugi tuji glavni trener finskih skakalcev. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
V sporočilu za javnost je 43-letni Ljubljančan, ki je bil minulih trinajst let na čelu slovenske reprezentance B, razkril svoje načrte. »Zavedam se izzivov, ki so pred finsko smučarsko zvezo in skakalno reprezentanco, toda ocenjujem, da imamo kljub temu razmere za doseganje dobrih rezultatov,« je presodil Medved, ki je bil že lani med kandidati za selektorja finske vrste. 

Seznanjen je s finančnimi težavami, v katerih se je znašla tamkajšnja zveza. »Moj glavni cilj je izboljšati tehnično plat skokov. Ohraniti moramo stvari, ki so trenutno na visoki ravni in dobro delujejo, hkrati pa moramo dvigniti raven na področjih, na katerih je še prostor za razvoj,« je svoje načrte predstavil  nekdanji vrhunski slovenski skakalec, ki si želi v prvi sezoni na svetovni lestvici pripeljati čim več »Suomijev« do 45., v drugi pa do 25. mesta.

V finski reprezentanci A bo Medved sicer bedel nad Anttijem Aaltom, Eetujem Nousiainenom, Vilhom Palosaarijem in Kasperijem Valtom, medtem ko se je v zadnjih dveh zimah najboljši skakalec iz dežele tisočerih jezer Niko Kytösaho odločil, da bo treniral s svojo ekipo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine