Ilka Štuhec po napaki precej zaostala

Superveleslalom v Lake Louise je dobila Viktoria Rebensburg. Edina Slovenka je bila počasnejša za 1,87 sekunde in bila 20.
Fotografija: Ilka Štuhec ni bila v ospredju v Kanadi. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Ilka Štuhec ni bila v ospredju v Kanadi. FOTO: Usa Today Sports

Superveleslalom za svetovni pokal med dekleti v Lake Louise se je končal z zmago Nemke Viktorie Rebensburg. Druga je bila Italijanka Nicol Delago, tretja pa Corinne Suter iz Švice

Ilka Štuhec Kanade ne bo ohranila v lepem spominu. Po napaki v srednjem delu je zaostala 1,87 sekunde in zasedla 20. mesto. Štartala je 15. in v cilj prišla kot 12. Na progi je delovala dobro, brez napake bi bila zanesljivo v deseterici.

​Na prvem, tretjem in četrtem odseku je bila namreč dovolj hitra celo za stopničke, škoda pa je bila storjena v tehnično najbolj zahtevnem drugem.

Nicol Delago je štartala kot 31., z zmagovalnega odra je izrinila Stephanie Venier iz Avstrije.

Viktoria Rebensburg je bila najboljša na superveleslalomu. FOTO: Usa Today Sports
Viktoria Rebensburg je bila najboljša na superveleslalomu. FOTO: Usa Today Sports


Vodilna v svetovnem pokalu Mikaela Shiffrin je bila 10., Lara Gut-Behrami 12. in zmagovalka petkovega smuka Ester Ledecka 25. Zmagovalka včerajšnjega smuka Nicole Schmidhofer (Avt) je bila 8..

Ilka Štuhec, ki se vrača po poškodbi, se od Lake Louise poslavlja s 17., 21. in 20. mestom. Karavana se bo preselila v St. Moritz, kjer bo v soboto spet superveleslalom. Ilka je tam leta 2017 postala svetovna prvakinja v smuku.

Preberite še:

Komentarji: