Ilki Štuhec se superveleslalom ni posrečil

Najboljše alpske smučarke so v Garmisch Partenkirchnu, Ilka Štuhec je superveleslalom končala na 22. mestu. 

Prireditelji v Garmisch Partenkirchnu imajo v teh dneh obilico težav zaradi močnega sneženja. Najprej so zamenjali program in v sobotni termin namesto smuka uvrstili superveleslalom, tudi po menjavi pa v Nemčiji ni šlo brez težav. Štart so z 10.00 najprej premaknili na 10.30, ker s proge še odstranjujejo novozapadli sneg, vprašanje pa je, v kakšnem stanju bo proga, ko se bo tekma začela. Štart se še vedno premika, najprej so upali, da bodo tekmo lahko izpeljali ob 11. uri, ob 11.30 pa jim je vendarle uspelo odstraniti dovolj snega s proge, da se je tekma lahko začela. 

Ilka Štuhec ni bila med najhitrejšimi na treningih, a se z rezultati sploh ni obremenjevala, saj poudarja, da so treningi namenjeni ravno temu, da preizkusiš čim več možnosti in ne lovljenju dobrega rezultata. Štuhčeva bo imela na superveleslalomu na progi, kjer doslej ni bila najbolj uspešna, številko 13. 

Tekma v Garmischu bo nekaj posebnega za Sofio Goggio, ki se po poškodbi vrača v svetovni pokal in bo štartala prvič v aktualni sezoni. Na štartu pa ne bo ameriških zvezdnic Mikaele Shiffrin in Lindsey Vonn, Shiffrinova si je zaradi napornega ritma vzela nekaj premora, Vonnova pa se ukvarja s poškodbo kolena, ki jo je staknila na treningu v Cortini.

Po 101 dnevu od poškodbe gležnja na treningu v Hintertuxu pred sezono se je Sofia Goggia vrnila z odličnim smučanjem na progi Kandahar. V zgornjem delu je bila nekoliko bolj previdna, v srednjem in spodnjem pa je napadla na polno in prevzela vodstvo s kar 63 stotinkami sekunde naskoka, takoj po povratku se ji že obeta odličen rezultat. 

Goggia je predvsem v srednjem delu smučala odlično, tam tekmovalke proti Italijanki izgubljajo ogromno, veliko težav imajo tudi v levem zavoju v spodnjem delu, ki ga je Goggia izpeljala odlično in še vedno vodi. Na prvem mestu je ostala tudi po nastopu Štuhčeve, ki se ji tudi tokrat superveleslalom ni posrečil. V zgornjem delu je bila hitra, nato pa je v srednjem delu premalo napadala, v spodnjem ni ujela idealne linije in čeprav ni naredila večje napake, je izgubila skoraj sekundo in pol in bo tokrat superveleslalom končala nekoliko bolj v ozadju. 

Edina je Goggio prehitela Nicole Schmidhofer, ki je bila zelo hitra in tudi Italijanka ji je lahko le zaploskala v cilju. Avstrijska prevlada v hitrih disciplinah v tej sezoni se je torej nadaljevala, Goggio dobra forma pred bližajočim se svetovnim prvenstvom lahko zelo veseli, svetla točka v sicer povsem ponesrečeni sezoni pa je tudi tretje mesto Lare Gut Behrami. Ilka Štuhec je bila po 30 tekmovalkah na 20. mestu, nato sta jo prehiteli še dve smučarki in morala se je zadovoljiti z 22. mestom. 

Preberite še:

Komentarji: