Jure Aleš prvič v sezoni na zmagovalnem odru

Slovenski telemark smučar je bil tretji v šprintu za svetovni pokal v Pralognanu.
Fotografija: Jure Aleš stopnjuje formo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Jure Aleš stopnjuje formo. FOTO: Leon Vidic/Delo

Pralognan-la-Vanoise – Potem ko se je na uvodni postaji sezone svetovnega pokala v La Thuilu dvakrat približal zmagovalnemu odru (v šprintu je bil četrti in v klasiku šesti), je najuspešnejši slovenski telemark smučar Jure Aleš po selitvi v francoski Pralognan že storil korak naprej in se prvič v tej zimi zavihtel v udarno trojico.


Desetič na stopničkah


V šprintu je zasedel tretje mesto, za zmagovalcem, francoskim veteranom Phillipom Laujem, pa zaostal 1,34 sekunde. Drugouvrščeni Švicar Bastien Dayer je za domačim asom zamudil 22 stotink. Za Aleša, ki bo lahko jutri doseženo še oplemenitil v klasiku, je bila to jubilejna deseta uvrstitev na stopničke v svetovnem pokalu.


Mehkejša proga mu je ustrezala


»Zelo sem zadovoljen. Razmere so bile odlične, pisane so mi bile na kožo. Podlaga je bila nekoliko mehkejša, kar mi ustreza, tekmeci pa imajo raje ledene površine. Na prvi progi sem še storil nekaj napak, zasedal tretje mesto, a smo bili tekmovalci od drugega do četrtega mesta strnjeni v desetinko. Vedel sem, da moram v drugo res napasti. V finalu mi je šlo še bolje, več sem tvegal, čeprav še ne toliko kot na treningu,« je pojasnil Aleš. Maša Štrakl je med dekleti zasedla 16. mesto.

Preberite še:

Komentarji: