Katra Komar v internih kvalifikacijah boljša od Maje Vtič

V Hinzenbachu tri tekme za svetovni pokal v ženskih smučarskih skokih, prva na sporedu že danes.
Fotografija: Ema Klinec je vse tri letošnje tekme končala med najboljšo peterico. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Ema Klinec je vse tri letošnje tekme končala med najboljšo peterico. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Najboljše smučarske skakalke so se medtem zbrale v Hinzenbachu, kjer bodo naslednje tri tekme za svetovni pokal. Prva bo na sporedu že danes po uradnem treningu (10.00) in kvalifikacijah (11.00), z uvodno serijo v konkurenci se bo začela ob 13.30. Zoran Zupančič, glavni trener slovenske reprezentance, je v Zgornjo Avstrijo odpeljal isto ekipo kot v Titisee-Neustadt.

image_alt
Boja skakalk za enakopravnost še zdaleč ni konec


Na srednji napravi v Hinzenbachu (HS-90) bodo torej naše barve zastopale Urša Bogataj, Jerneja Brecl, Ema Klinec, Nika Križnar, Špela Rogelj in Katra Komar, ki je bila v planiških internih kvalifikacijah za šesto mesto v udarni slovenski ekipi boljša od Maje Vtič.

»Na 80-metrski skakalnici smo opravili dva treninga, na katerih so dekleta prikazala lepe skoke. Glede na to, da smo imeli minuli konec tedna tekmovanje na veliki napravi v Titisee-Neustadtu, jim prehod na manjšo v Planici ni povzročal nobenih preglavic,« je bil zadovoljen Zupančič, ki verjame, da bodo njegove izbranke na Aignerjevi skakalnici nadaljevale niz vrhunskih uvrstitev.

image_alt
Ema Klinec še tretjič zapored na zmagovalnem odru


Lani je obe tekmi v Hinzenbachu dobila Avstrijka Chiara Hölzl, najboljša Slovenka pa je bila obakrat Nika Križnar, ki je pristala na desetem in enajstem mestu. Omeniti kaže še, da se bosta Jerneja Brecl in Katra Komar iz Avstrije odpravili naravnost proti Lahtiju, kjer se bo v ponedeljek začelo mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Na Finskem bodo sicer naše barve na skakalnici med dekleti branile še Nika Prevc, Jerneja Repinc Zupančič in Nika Vetrih, med fanti pa Jan Bombek, Mark Hafnar, Rok Masle, Žak Mogel in Jernej Presečnik.

 

Komentarji: