V generalki za novoletno turnejo dva Slovenca med deseterico

Halvor Egner Granerud je zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala pred začetkom turneje štirih skakalnic.
Fotografija: Halvor Egner Granerud si je pripisal novo zmago. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters
Odpri galerijo
Halvor Egner Granerud si je pripisal novo zmago. FOTO: Arnd Wiegmann/Reuters

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud (305,4 točke) je zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala pred začetkom tradicionalne novoletne turneje štirih skakalnic. To je za Norvežana že peta zaporedna zmaga. Najboljši Slovenec to zimo Anže Lanišek (295,6), ki je bil na sobotni tekmi tretji, je danes končal tik za stopničkami.

Lanišek, po prvi seriji je bil šesti, je dobro nastopil tudi v finalu in na koncu s četrtim mestom zgolj za 0,6 točke zaostal za zmagovalnim odrom. Najboljši dosežek to zimo je uspel tudi Cenetu Prevcu (282,6 točke), ki je končal na desetem mestu, medtem ko je bil Domen Prevc (271,1) 17. To so bili danes tudi edini trije Slovenci v finalu trideseterice.
 

Obetavno že po prvem »polčasu«


Anžetu Lanišku je dobro kazalo tudi po prvem »polčasu« druge tekme v Engelbergu. Po uvodni seriji je bil s skokom, dolgim 134 metrov, šesti, za vodilnim Poljakom Piotrom Zylo (132,5 m) pa zaostajal le za 6,5 točke.

Anžetu Lanišku je uspel še en zelo dober nastop. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Anžetu Lanišku je uspel še en zelo dober nastop. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP


Na drugem mestu je bil Japonec Jukija Sato (135,5 m), tretji je bil Norvežan Halvor Egner Granerud (141,5 m), četrti Avstrijec Daniel Huber (139,5 m) in peti Poljak Kamil Stoch (137 m).


Konec meseca štart novoletne turneje


Potem ko si je vseh sedem slovenskih skakalcev v kvalifikacijah priskakalo nastop na zadnji tekmi pred enotedenskim premorom, so torej štirje v težkih vetrovnih razmerah ostali brez točk svetovnega pokala. Peter Prevc je bil 33., Bor Pavlovčič 35., Rok Justin 40. ter Tilen Bartol 43.

Skakalce zdaj čaka teden dni premora, preden se bodo zbrali v nemškem Oberstdorfu, kjer se bo v snežnem središču Audi Arena v torek, 29. decembra, začela 69. novoletna turneja štirih skakalnic.

Preberite še:

Komentarji: