Lari Gut-Behrami superveleslomska krona

Na zaključnem dejanju sezone alpskih smučark in smučarjev v svetovnem pokalu v Andori je Ilka Štuhec svoje nastope zaokrožila z 22. mestom.
Fotografija: Lara Gut-Behrami je v zadnji tekmi svetovnega pokala v superveleslalomu prišla do skupne zamge v tej disciplini. FOTO: Albert Gea /Reuters
Odpri galerijo
Lara Gut-Behrami je v zadnji tekmi svetovnega pokala v superveleslalomu prišla do skupne zamge v tej disciplini. FOTO: Albert Gea /Reuters

Švicarska smučarka Lara Gut-Behrami je zmagovalka zadnjega superveleslaloma svetovnega pokala v tej sezoni. S tem je hkrati osvojila mali kristalni globus v seštevku discipline. Z 22. mestom je sezono končala tudi najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec.

Enaintridesetletna Švicarka je bila v cilju proge El Tarter v Andori za 22 stotink sekunde hitrejša od Italijanke Federice Brignone, tretje mesto pa je zasedla Norvežanka Ragnhild Mowinckel.

Enak je tudi vrstni red na vrhu superveleslalomske razvrstitve. Italijanka je za Gut-Behrami zaostala za 45 točk, še dve manj pa je zbrala Mowinckel.

Štuhec je na svoji zadnji tekmi sezone zasedla 22. mesto. V skupni razvrstitvi superveleslaloma je na 30. mestu, skupno pa bo najverjetneje deseta.

Preberite še:

Komentarji: