Lovro Planko je odlično opravil svojo štafetno nalogo

Norveški biatlonci so v Anterselvi dobili zadnjo moško štafetno preizkušnjo pred OI, Slovenci z zaostankom 3:16,4 minute.
Fotografija: Streljanje je imelo izjemno pomembno vlogo tudi na današnji tekmi. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Streljanje je imelo izjemno pomembno vlogo tudi na današnji tekmi. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Norvežani Sturla Holm Laegreid, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe in Vetle Sjaastad Christiansen so dobili zadnjo moško štafetno preizkušnjo pred olimpijskimi igrami. Drugo mesto so osvojili Rusi, tretji so bili Nemci. Slovenci v postavi Miha Dovžan, Jakov Fak, Lovro Planko in Rok Tršan so končali na 10. mestu.

Za Slovenijo je začel Dovžan, ki je imel na obeh streliščih skupaj tri poprave in je predal kot osmi. Fak je potem streljanje leže opravil z eno popravo, pri streljanju v stoje pa se mu je zataknilo, tako da je moral v kazenski krog in Slovenija je ob predaji zdrsnila na 13. mesto. Svojo nalogo je potem odlično opravil mladi Planko, ki je bil na obeh streliščih brezhiben in je štafetno palico zadnjemu Tršanu predal kot deveti. Tršan je imel na strelišču zgolj eno popravo na streljanju leže in je Slovenijo v cilj pripeljal kot 10 z zaostankom 3:16,4 minute.

Francozi niso zdržali

Prvo mesto so z zanesljivim streljanjem, imeli so zgolj štiri poprave, osvojili Norvežani, ki so dobili še tretjo od štirih letošnjih štafetnih preizkušenj. Na drugo mesto so se s četrtega po zadnjem streljanju prebili Rusi v postavi Anton Babikov, Danil Serohvostov, Aleksandr Loginov in Edvard Latipov, ki so skupno imeli en kazenski krog in 12 poprav. Za zmagovalci so zaostali za 1:57,2 minute. Tretji so bili z zaostankom 2:04,4 minute Nemci Roman Rees, Philipp Horn, David Zobel in Lucas Fratzscher s prav tako zgolj štirimi popravami.

Celo tekmo je bila v boju za stopničke francoska štafeta. Čeprav je nastopila brez najboljših dveh v svetovnem pokalu, Quentina Fillona Mailleta in Emiliena Jacquelina, je bila še po zadnjem streljanju na drugem mestu, vendar Eric Perrot v zadnjem krogu ni zdržal v teku.

Preberite še:

Komentarji: