Najhitrejši Foss-Solevaag, Slovenca daleč od elite

Norvežanu je pomagal Francoz Clement Noel, saj mu je na poti do prepričljivega uspeha zdrsnilo pri zadnjih vratcih.
Fotografija: Sebastian Foss-Solevaag na poti do zmage v Madonni di Campiglio. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Odpri galerijo
Sebastian Foss-Solevaag na poti do zmage v Madonni di Campiglio. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters

Sebastian Foss-Solevaag je bil najhitrejši na nočnem slalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Madonni di Campiglio. Norvežan je slavil drugo zmago v karieri, pripiše pa jo lahko predvsem dejstvu, da je Francozu Clementu Noelu na poti do prepričljivega uspeha zdrsnilo pri zadnjih vratcih. Žan Kranjec in Tijan Marovt nista osvojila točk.

Foss-Solevaagu sta delala družbo na stopničkah Francoz Alexis Pinturault (+0,10) in Šved Kristoffer Jakobsen (+0,11). Noel, sicer že zmagovalec prvega slaloma sezone v Val d'Iseru, je prvo progo presmučal v 45,73 sekunde, v drugi pa je imel po zadnjem merjenju vmesnega časa slabo sekundo naskoka za zadnji del, nato pa odstopil po zdrsu tik pred ciljem.

Drugo zmago v svetovnem pokalu je tako dosegel Foss-Solevaag, eno pa ima še na ekipni paralelni tekmi ob koncu zadnje sezone. Norvežan je za desetinko sekunde ugnal Pinturaulta, ki je zabeležil 73. stopničke v karieri. Do drugih stopničk letos in v karieri pa se je prebil Jakobsen.

Kranjec prepočasen, Marovt odstopil

Žan Kranjec je bil prepočasen na prvi vožnji. Na progi Canalone Miramonti je storil preveč napak, ena večja v zgornjem in ena na prehodu v položnejši spodnji del pa sta mu odnesli nastop v finalu. Zgrešil ga je za 36 stotink sekunde in končal na 40. mestu.  Tijan Marovt je s številko 57 odstopil, a tudi pred tem ni bil dovolj hiter za preboj med najboljšo trideseterico.

Zadnje tekme v tem koledarskem letu za moške bodo v Bormiu. Tam bo v torek na sporedu smuk, v naslednjih dveh dneh bosta na sporedu superveleslaloma, tudi prestavljeni iz kanadskega Lake Louisa.

Preberite še:

Komentarji: