Jakov in Anamarija na zasledovanju v top 20

Endre Strømsheim je zmagovalec moške zasledovalne preizkušnje na 12,5 km v biatlonu za svetovni pokal v nemškem Oberhofu. Jakov Fak 18., Anamarija Lampič 19.
Fotografija: V norveškem zasledovalnem spopadu je bil najboljši Endre Strømsheim (v sredini), na zmagovalnem odru pa ni bilo nobenega od bratov Bø. FOTO: Tobias Schwarz Afp
Odpri galerijo
V norveškem zasledovalnem spopadu je bil najboljši Endre Strømsheim (v sredini), na zmagovalnem odru pa ni bilo nobenega od bratov Bø. FOTO: Tobias Schwarz Afp

Francoska biatlonka Julia Simon (31:45,2/2) je osvojila prvo mesto na zasledovalni preizkušnji na 10 km za svetovni pokal v nemškem Oberhofu. Druga je bila njena rojakinja Justine Braisaz-Bouchet (+18,9/3), tretja pa Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold (+44,4/2).

Na tekmi sta nastopili dve Slovenki: Anamarija Lampič (+2:59,6/7) je zasedla 19., Polona Klemenčič (+3:39,9/3) pa 33. mesto. »Moje prvo zasledovanje, na katerem sem zadržala svoje mesto iz sprinta. Zelo sem vesela,« je po tekmi uvodoma dejala Lampič, ki je bila znova izjemno hitra na progi. Med vsemi tekmovalkami je postavila najboljši čas, a je morala odteči sedem kazenskih krogov.

»Na progi sem se počutila odlično. Škoda se mi zdi prvega streljanja, kjer sem prišla bolj z rezervo in bi bilo lahko bolje, a sem naredila dve napaki. Tudi na zadnjem postanku sem bila bolj nervozna, ker sem vedela, da se borim za visoka mesta. Nato sem dva kazenska kroga odtekla res hitro in šla v lov za ostalimi. Na koncu sem osvojila 19. mesto in sem zadovoljna,« je še dodala Lampič.

Moška zasledovalna tekma na 12,5 km se je končala z absolutnim zmagoslavjem Norvežanov, ki so zasedli prvih pet mest. Najboljši je bil Endre Stroemsheim, ki je za 17,8 sekunde ugnal Sturlo Holma Laegreida, tretjeuvrščeni Johannes Dale-Skjevdal je zaostal 36,4 sekunde.

Jakov Fak je izgubil nekaj mest iz sprinta. FOTO: Lisa Leutner/Reuters
Jakov Fak je izgubil nekaj mest iz sprinta. FOTO: Lisa Leutner/Reuters

Slovenski biatlonec Jakov Fak (+2:12,0/1) je s petega mesta po petkovem sprintu, kar je bila njegova najboljša uvrstitev za svetovni pokal v sezoni 2023/24, zdrsnil na 18. mesto. Miha Dovžan (+5:43,6/3) je zasedel 52. mesto, Anton Vidmar in Lovro Planko pa se nista prebila na današnjo tekmo.

»Strelsko skoraj popoln nastop, v teku pa sem bil danes slab. Tak dan tudi pride. Žal nisem mogel slediti vsem okoli mene,« je za Smučarsko zvezo Slovenije dejal Fak.

V nedeljo v Oberhofu sledita še klasični štafetni preizkušnji.

Preberite še:

Komentarji: