Nova zmaga italijanske zvezdnice, novo razočaranje za Štuhčevo

Najboljša slovenska smukačica na drugi preizkušnji v Crans Montani pristala šele na 27. mestu.
Fotografija: Ilka Štuhec se ni spoprijateljila s progo v Crans Montani. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Ilka Štuhec se ni spoprijateljila s progo v Crans Montani. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Italijanska zvezdnica Sofia Goggia je ta čas razred zase v najhitrejši disciplini alpskega smučanja. Svojo premoč je potrdila tudi na drugem smuku za svetovni pokal v Crans Montani, na katerem se ji je najbolj približala Švicarka Lara Gut Behrami (+ 0,27), italijansko (zmago)slavje pa sta s tretjim in četrtim mestom dopolnili Elena Curtoni (+ 0,60) in Laura Pirovano (+ 0,82). 

»Tokrat ni bilo preprosto, saj je bila vidljivost zelo slaba. Zato sem toliko bolj zadovoljna s svojim smučanjem in razpletom,« ni skrivala navdušenja 28-letna Goggia, potem ko je v svojo korist odločila še drugi smuk v Crans Montani.
Italijanka Sofia Goggia ta čas smuča, kot da bi bila z drugega planeta. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Italijanka Sofia Goggia ta čas smuča, kot da bi bila z drugega planeta. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP


Italijanska šampionka, ki je slavila četrto zmago v sezoni in skupno enajsto v svetovnem pokalu, se je tako le še utrdila na vrhu smukaškega seštevka, v katerem ima že 195 točk naskoka pred drugouvrščeno Američanko Breezy Johnson (danes 5.) in 210 točk zaloge pred tretjeuvrščeno Švicarko Corinne Suter, ki se je morala tokrat sprijazniti z osmim mestom.

Najboljša slovenska smukačica Ilka Štuhec je z zaostankom 2,46 sekunde zasedla šele 27. mesto, Maruša Ferk pa je odstopila. »Vsekakor nisem zadovoljna z rezultati, tega ni treba posebej poudarjati. Včeraj je bilo, kakor je bilo, smučanje z majhnimi napakami tu in tam, ki stanejo dosti hitrosti in pomenijo večjo izgubo časa. Danes sta se pristop in vožnja zdela boljša. Bila sem nekako testni zajček s številko ena, a tako je. Menim, da so se razmere potem bistveno izboljšale, a to je nekaj, na kar nimam vpliva. Mislim, da sem relativno dobro opravila s svojim nastopom, glede na celotno situacijo, ki ni najboljša,« je sporočila Štuhčeva.




 

Komentarji: