Obupani Kamil Stoch: Žal mi je. Kaj naj naredim?

Poljski smučarski skakalci minuli konec tedna v Ruki izjemno slabo začeli novo sezono svetovnega pokala.
Fotografija: Kamil Stoch je bil v Ruki daleč za najboljšimi. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Odpri galerijo
Kamil Stoch je bil v Ruki daleč za najboljšimi. FOTO: Borut Živulović/Reuters

Svetovni pokal v smučarskih skokih se bo ta konec tedna nadaljeval v Lillehammerju, kjer bodo jutri na srednji napravi najprej moške kvalifikacije (17.00), tri ure pozneje pa še ženske, za katere bo to prva preizkušnje v novi tekmovalni zimi. Na uvodni prireditvi v Ruki so bili med najbolj razočaranimi zagotovo v poljskem taboru.

Na sobotni tekmi je bil še najboljši Dawid Kubacki, ki je kot edini poljski finalist izvlekel 21. mesto, kar je bila najvišja poljska uvrstitev tudi v nedeljo (Piotr Žyla). Še slabše se je godilo Kamilu Stochu. Potem ko se je moral na uvodni preizkušnji sprijazniti s 43. mestom, se na drugo sploh ni prebil skozi kvalifikacije. Nič čudnega, da je bil povsem obupan.

»Žal mi je. Kaj naj naredim?« se je vprašal Stoch, ki je bil kritičen do poljskega strokovnega štaba z glavnim trenerjem Thomasom Thurnbichlerjem na čelu. »V celotno zadevo nimam zaupanja. Ko sediš na vrhu zaletišča, (si) moraš zaupati, da bo delovalo. A jaz tega zaupanja zdaj nimam,« je zmajeval z glavo 36-letni zvezdnik iz Zakopanov.

image_alt
Čimprejšnje okrevanje Prevcu, ki so ga odpustili iz UKC, želi tudi Stoch

Ob tem je poljski šampion še podkrepil svojo kritiko do Thurnbichlerja & Co. »Poleti smo preizkušali veliko stvari, pretirano smo kombinirali vse mogoče, tega je bilo preprosto preveč, tako da nisem našel prave stabilnosti,« je potarnal Stoch. Thurnbichler je priznal, da preživlja najtežje trenutke v svoji (mladi) trenerski karieri. »A to težko pot moramo zdaj prehoditi skupaj – kot ekipa,« je odvrnil 34-letni Avstrijec, ki verjame, da se bo s svojimi varovanci izkopali iz krize.

 

Preberite še:

Komentarji: