Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Puchnerjeva tokrat pred Goggio, Slovenki nista bili med najhitrejšimi

Na drugem uradnem treningu smuka je Ilka Štuhec zaostala za 1,84 sekunde, Maruša Ferk za 2,20.
Mirjam Puchner je na današnjem uradnem treningu smuka prekosila Sofio Goggio. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Mirjam Puchner je na današnjem uradnem treningu smuka prekosila Sofio Goggio. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
STA, B. E.
17. 12. 2021 | 13:13
17. 12. 2021 | 13:13
1:50

V Val d'Iseru so izpeljali še en preizkus proge. Na drugem uradnem treningu smuka je bila najhitrejša Avstrijka Mirjam Puchner (1:42,53), Italijanka Sofia Goggia je na drugem mestu zaostala za 15 stotink sekunde, tretja je bila Švicarka Corinne Suter (+0,29). Na štartu sta bili dve Slovenki. Ilka Štuhec je dosegla 27. čas (+1,84), Maruša Ferk pa 34. (+2,20).

Na progi Oreiller-Killy, na kateri je lani svojo prvo smukaško zmago slavil Martin Čater, bo v soboto na sporedu smuk, v nedeljo pa še superveleslalom. Na obeh uvodnih smukih v letošnji sezoni v Lake Louisu je zmago slavila Goggia. Vrstni red na vrhu na obeh smukih je bil identičen, Goggia pred Američanko Breezy Johnson in Suterjevo.

Še enkrat Goggia?

Goggia je v Lake Louisu za trojček zmag slavila tudi na superveleslalomu. V St. Moritzu so nato izpeljali dva superveleslaloma, na prvem je zmagala svetovna prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami, na drugem Italijanka Federica Brignone. Gut-Behramijeva je na drugi tekmi v St. Moritzu grdo padla, a se ni huje poškodovala.

v St. Moritzu se Slovenki nista uvrstili med dobitnice točk. Štuhčeva je smukaško sezono odprla z 20. mestom v Lake Louisu, naslednji dan pa je posegla po 16. mestu. Ferkova je superveleslalom v Kanadi končala na 16. mestu, dan pred tem je bila na smuku 25.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine