Puchnerjeva tokrat pred Goggio, Slovenki nista bili med najhitrejšimi

Na drugem uradnem treningu smuka je Ilka Štuhec zaostala za 1,84 sekunde, Maruša Ferk za 2,20.
Fotografija: Mirjam Puchner je na današnjem uradnem treningu smuka prekosila Sofio Goggio. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Mirjam Puchner je na današnjem uradnem treningu smuka prekosila Sofio Goggio. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

V Val d'Iseru so izpeljali še en preizkus proge. Na drugem uradnem treningu smuka je bila najhitrejša Avstrijka Mirjam Puchner (1:42,53), Italijanka Sofia Goggia je na drugem mestu zaostala za 15 stotink sekunde, tretja je bila Švicarka Corinne Suter (+0,29). Na štartu sta bili dve Slovenki. Ilka Štuhec je dosegla 27. čas (+1,84), Maruša Ferk pa 34. (+2,20).

Na progi Oreiller-Killy, na kateri je lani svojo prvo smukaško zmago slavil Martin Čater, bo v soboto na sporedu smuk, v nedeljo pa še superveleslalom. Na obeh uvodnih smukih v letošnji sezoni v Lake Louisu je zmago slavila Goggia. Vrstni red na vrhu na obeh smukih je bil identičen, Goggia pred Američanko Breezy Johnson in Suterjevo.

Še enkrat Goggia?

Goggia je v Lake Louisu za trojček zmag slavila tudi na superveleslalomu. V St. Moritzu so nato izpeljali dva superveleslaloma, na prvem je zmagala svetovna prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami, na drugem Italijanka Federica Brignone. Gut-Behramijeva je na drugi tekmi v St. Moritzu grdo padla, a se ni huje poškodovala.

v St. Moritzu se Slovenki nista uvrstili med dobitnice točk. Štuhčeva je smukaško sezono odprla z 20. mestom v Lake Louisu, naslednji dan pa je posegla po 16. mestu. Ferkova je superveleslalom v Kanadi končala na 16. mestu, dan pred tem je bila na smuku 25.

Preberite še:

Komentarji: