Po Shiffrinovi bo paralelno tekmo izpustila tudi Vlhova

Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova bosta izpustili sobotno tekmo svetovnega pokala v Lech/Zürsu v Avstriji.
Fotografija: Mikaela Shiffrin (na fotografiji) v cilju prvega veleslaloma nove sezone v Söldnu. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin (na fotografiji) v cilju prvega veleslaloma nove sezone v Söldnu. FOTO: Matej Družnik

Za francosko tiskovno agencijo AFP je informacijo v ponedeljek potrdil njen trener Mike Day. Na sporedu bo sicer individualna paralelna tekma, edina v tej sezoni svetovnega pokala. Mikaela Shiffrin je trenutno v domačem Koloradu, kjer okreva po poškodbi hrbta. Ta se ji je obnovila po uvodni tekmi svetovnega pokala na ledeniku Rettenbach nad Söldnom.

Američanka je sicer na ledeniški premieri prikazala izjemno pripravljenost. V finalni vožnji je nadoknadila dve stotinki zaostanka s prve ter za 14 stotink ugnala Švicarko Laro Gut-Behrami za veleslalomsko zmago. V Söldnu je ameriška zvezdnica števec zmag v svetovnem pokalu pri svojih 26 letih zaokrožila na številko 70.

»Ne želi smučati v Lechu, a to nikoli ni bilo v načrtu. Priprave na pet tekem zapovrstjo so preprosto pretežke,« je odločitev varovanke branil Day. Stanje Shiffrinove se sicer izboljšuje.

Po Söldnu na treningu ni šlo po načrtih

»Napreduje na pozitiven način. Žal ji to ni uspelo, ko smo poskušali trenirati kmalu po Söldnu, ko je skušala smučati, a ni šlo. Od takrat se v celoti posveča saniranju poškodbe,« je dodal.

Po Söldenski zmagi je sicer novinarjem priznala, da se počuti nekoliko »okorno«. "Prezgodaj je še, ko začneš tekmovati že oktobra, rečeš si: 'O moj bog, gremo!'« je takoj po zmagi dejala Shiffrinova. Tri sezone zapovrstjo, 2016/17, 2017/18, 2018/19, je osvojila naslov skupne zmagovalke seštevka svetovnega pokala alpskih smučark.

Počivala bo tudi Vlhova

Ta niz se je končal lani z grozljivo sezono, ki so jo zaznamovali nenadna smrt njenega očeta februarja 2020, pandemija covida-19 in poškodba hrbta. V minuli sezoni svetovnega pokala je v skupnem seštevku končala na četrtem mestu, prvič je zmagovalka sezone postala Slovakinja Petra Vlhova. Sezono pred tem je veliki kristalni globus morala prepustiti Italijanki Federici Brignone, ki prav tako še nikoli pred tem sezone ni končala kot zmagovalka seštevka.

Je pa v torek nastop odpovedala tudi lanska zmagovalka v Lech/Zürsu Vlhova, ki se želi po poročanju slovaškega portala Aktuality.sk v celoti posvetiti naslednjima tekmama v finskem Leviju. Tam bosta 20. in 21. novembra na sporedu dva slaloma. Šestindvajsetletna Slovakinja je na prvi tekmi v Söldnu osvojila tretje mesto z zaostankom 1,30 sekunde za Shiffrinovo.

Preberite še:

Komentarji: