Shiffrinova po odpovedi že zmagovalka velikega kristalnega globusa

Ruski prireditelji se spopadajo z močnim sneženjem, zato so odpovedali današnji superveleslalom. 
Fotografija: Na olimpijski progi smuka ne bo. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Na olimpijski progi smuka ne bo. FOTO: Matej Družnik/Delo

Prireditelji današnjega ženskega superveleslaloma za svetovni pokal na olimpijski progi v ruskem Rosa Hutorju pri Sočiju so bili zaradi obilnih snežnih padavin prisiljeni odpovedati današnjo tekmo, poročajo agencije. Glede na koledar svetovnega pokala si je Američanka Mikaela Shiffrin na ta način že priborila veliki kristalni globus.

Ruski prireditelji se z vremenskimi težavami srečujejo že ves teden. V nedeljo je bil v Rosa Hutorju predviden ženski smuk. Vnaprej pa so spremenili program in se odločili, da bodo izvedli dva superveleslaloma, saj zaradi slabega vremena tekmovalke v Rusiji niso mogle opraviti obveznega treninga smuka.

Povsem matematično si je Shiffrinova danes že zagotovila tretji veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. S 1794 točkami ima Shiffrinova 719 točk prednosti pred Slovakinjo Petro Vlhovo (1075). Do konca svetovnega pokala je na rednem koledarju še sedem tekem. V nedeljo je v Rusiji napovedan še en superveleslalom, prihodnji teden sta v Špyndlerovem Mlinu napovedana slalom in veleslalom, štiri tekme pa so nato na sporedu še na finalu svetovnega pokala v Andori.

Na razpolago je torej še sedem tekem in 700 točk za zmagovalca. Mednarodna smučarska zveza je že sporočila, da odpadlega smuka iz Rose Hutorja in superveleslaloma iz St. Antona ne bo nadomeščala, prihodnji konec tedna so na sporedu še tehnučne discipline, nato pa finale v Andori. 

Komentarji: