Slovakinja spet izbrala nekdanjega trenerja Tine Maze

Mauro Pini novi trener Petre Vlhove. Livio Magoni bi lahko v olimpijski zimi vodil majhno ekipo, pri kateri bi bili tudi Meta Hrovat in Andreja Slokar.
Fotografija: Mauro Pini (desno) je na OI 2014 sodeloval v imenitni zgodbi s Tino Maze in z Andreo Massijem. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Mauro Pini (desno) je na OI 2014 sodeloval v imenitni zgodbi s Tino Maze in z Andreo Massijem. FOTO: Matej Družnik/Delo

Uganke okrog novega glavnega trenerja najboljše alpske smučarke v predolimpijski sezoni svetovnega pokala, 25-letne Slovakinje Petre Vlhove, je konec: poslej jo bo vodil Mauro Pini. Tako se nadaljuje prav zanimiva zgodba. Kajti doslej je Vlhovo vodil Livio Magoni, nekoč trener Tine Maze, omenjeni Pini, sicer 55-letni Švicar, pa je prav tako delal s Korošico ter jo vodil k dvema naslovoma olimpijske zmagovalke v Sočiju 2014. »Četudi visokih ciljev ne bo lahko doseči, sem prepričana, da se jih bomo uspešno lotili z novim trenerjem Maurom Pinijem. Pa ne le zaradi sebe, temveč tudi številnih navijačev, ki nas podpirajo,« je zapisala Vlhova na svojem profilu facebooka.

Petra Vlhova je v predolimpijski sezoni osvojila veliki kristalni globus. FOTO: Matej Družnik/Delo
Petra Vlhova je v predolimpijski sezoni osvojila veliki kristalni globus. FOTO: Matej Družnik/Delo


Sicer pa je prav zanimiv ta krog, v katerem se sučejo tako znani trenerji kot tudi smučarke naše izbrane vrste. Ni še uradnega potrdila, toda zlasti iz dobro obveščenih švicarskih in italijanskih virov prihajajo zdaj že bolj jasni namigi, da bo Magoni po slovesu od prve slovaške alpske smučarke doslej z velikim kristalnim globusom v novi sezoni vodil manjšo ekipo, v kateri bosta tudi naši reprezentantki Meta Hrovat in Andreja Slokar.  

Preberite še:

Komentarji: