Ema Klinec svetovna prvakinja

Slovenke odlično začele svetovno prvenstvo v Oberstdorfu.
Fotografija: Ema Klinec je po prvi seriji kotirala najvišje med Slovenkami, nato je opravila še s tekmicami. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Ema Klinec je po prvi seriji kotirala najvišje med Slovenkami, nato je opravila še s tekmicami. FOTO: Christof Stache/AFP

Odlično! Tako bi lahko opisali začetek svetovnega prvenstva smučarskih skakalk v slovenskem taboru. Zlatko kolajno si je namreč priskakala Slovenka Ema Klinec, ki je pokorila konkurenco z odličnim skokom v drugi seriji. Ema je pristala pri 100,5 metra (v prvo 105 m) in tako prehitela tudi Maren Lundby (102,5 m, 99,5 m). Tretja je bila Japonka Sara Takanaši (104 m, 100 m).

»Ne morem verjeti! Hvala vsem, ki so verjeli vame. Po finalnem skoku nisem čutila, da bi lahko zmagala. A naredila sem najboljše, kot sem lahko, in uspelo mi je,« je takoj po zmagi povedala 22-letna slovenska skakalka.


Obeta se boj za novo kolajno


Ema Klinec je upravičeno zadovoljna z doseženim. FOTO: Blaž Samec
Ema Klinec je upravičeno zadovoljna z doseženim. FOTO: Blaž Samec
Po prvi seriji je bila najboljša Avstrijka Marita Kramer (142,7 točke), ki je s 109 metri skočila do rekorda srednje skakalnice, a skoraj padla. Z zgolj točko zaostanka je bila na drugem mestu najboljša Slovenka Ema Klinec (141,7), tretja pa je bila Japonka Sara Takanaši (140,5).

Uspešne so bile tudi preostale tri slovenske finalistke. Najboljša skakalka to zimo v svetovnem pokalu Nika Križnar (257,5 točke) je v drugi seriji pridobila eno mesto in v finalu napredovala na peto mesto, Jerneja Brecl (244,6 točke) je bila deveta, Urša Bogataj (235,9 točke) pa 13. V petek bo na sporedu nova priložnost za kolajne, saj je na sporedu ženska ekipna tekma. Na edini ekipni letos na Ljubnem ob Savinji so slovenske skakalke zanesljivo zmagale, zato se obeta nov boj za zmago.


»To je potrditev dolgoletnega dobrega dela«


»To je potrditev dolgoletnega dobrega dela. Danes sem zadovoljen z nastopi deklet. Emi kapo dol, postala je svetovna prvakinja. Nika je danes nastopila bolje in je s petim mestom prišla do dosežka kariere na SP, prav tako Jerneja. Mislim, da gremo jutri lahko odločno v ekipno tekmo,« je za TV Slovenija po tekmi dejal slovenski selektor Zoran Zupančič, ki se je zahvalil tudi pomočniku Anžetu Lavtižarju ter fizioterapevtu in serviserju Gabru Arhu.

Preberite še:

Komentarji: