Slovenski Niki navdušili v Zau

Nika Križnar in Nika Prevc sta bili najboljši v kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo smučarskih skakalk za svetovni pokal na Japonskem.
Fotografija: Nika Križnar je skočila najdlje v Zau. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Nika Križnar je skočila najdlje v Zau. FOTO: Matej Družnik/Delo

V kvalifikacijah za prvo tekmo smučarskih skakalk za svetovni pokal v Zau na Japonskem sta v vsem sijaju zablesteli slovenski Niki. Nika Križnar je bila s skokom, dolgim 94,5 metra, najdaljša med vsemi, tik za njo pa se je uvrstila Nika Prevc (93 m), ki vodi v skupni razvrstitvi.

Ob odsotnosti svetovne rekorderke Eme Klinec, ki je z glavnim trenerjem naše reprezentance Zoranom Zupančičem zaradi zdravstvenih težav predčasno odpotovala domov z Japonske, je tretje mesto osvojila Nemka Katharina Schmid (91 m), četrta pa je bila domača reprezentantka Juki Ito (93 m), ki je v seštevku za svetovni pokal prva zasledovalka Prevčeve.

Na peto mesto je skočila Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger (89 m), šesta je bila domača zvezdnica Sara Takanaši (92,5 m), sedma pa najboljša avstrijska športnica lanskega leta Eva Pinkelnig (89,5 m), ki sicer brani veliki kristalni globus iz prejšnje sezone.

Nika Prevc je v kvalifikacijah osvojila drugo mesto, zanesljivo se je na tekmo uvrstila tudi Katra Komar (levo). FOTO: Matej Družnik/Delo
Nika Prevc je v kvalifikacijah osvojila drugo mesto, zanesljivo se je na tekmo uvrstila tudi Katra Komar (levo). FOTO: Matej Družnik/Delo

Zanesljivo se je skozi kvalifikacijsko sito prebila tudi naša tretja predstavnica Katra Komar (88 m), ki je pristala na 18. mestu. Na srednji napravi v Zau (HS-102) bodo ta konec tedna tri preizkušnje, jutri (z začetkom ob 8.30 po srednjeevropskem času) in v nedeljo (8.00) bosta na sporedu posamični tekmi, v soboto (8.30) pa še superekipna.

Preberite še:

Komentarji: